banner249

Şehit ailelerinden Başkan Zolan’a teşekkür

türkiye harp malülü gaziler Åžehit dul ve yetimleri derneği, denizli belediye başkanı osman zolan’ın girişimleriyle yeni binasına kavuştu. derneğin resmi açılışı ise 18 mart günü yapılacak.

Şehit ailelerinden Başkan Zolan’a teşekkür
banner240
Dernek, yıllardır kimin gelip kimin gittiğinin belli olmadığı, köhne, karanlık, dar olması sebebiyle toplantılara herkesin çağrılamadığı ve WC sorunu nedeniyle şehit annelerinin bile gitmek istemediği eski mekandan kurtuldu. Artık derneğimiz yeni eşyaları ve ferah mekanıyla çok daha güzel.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yaklaşık 7 ay önce verdiği ‘yeni dernek binası’ sözünü yerine getirerek derneği söz konusu olumsuzluklardan kurtardı. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Başkan Zolan’ın şehit ailelerine değer verdiğini ve vermeye devam ettiğini bildiğini söyledi. Başkan Zolan ve ekibine sonsuz teşekkürlerini sunan Dernek Başkanı Öztürk, şöyle dedi, ‘Allah hepsinden razı olsun yeni yerimizden çok memnunuz.

Derneğimiz, 1915’in Kasım ayında İstanbul’da kuruldu. O günden bugüne çalışmaktadır. Denizli’de ise 28 Eylül 2000’de açıldı. Saraylar Mahallesi’nde Limoncuoğlu İş Hanı’nda 3 dükkan birleşerek açıldı. Bir ay öncesine kadar hep oradaydık. Oradan taşınmak istiyorduk. Başkanımıza durumu ilettik. Başkanımız Osman Zolan; “bunu yapmak bana açık bir şekilde farz olmuştur” dedi ve 7 ay önce yer bulmamız halinde gereğini yapacağını söyledi. Bulduk yeri gösterdik. Başkanımız da Nilgün Ök Başkanımızı görevlendirdi. Kendi evine hizmet eder gibi bize hizmet ettiler. Allah bin kat razı olsun. Onun arkasındaki diğer ekip de yine aynı şekilde hizmet etti. 4 Şubat’ta da buraya taşındık. 18 Mart günü de açılışını yapacağız.

Orası iş hanıydı. Kimin gelip gittiği belli olmayan köhne bir yerdi. Orası kötüydü ama birçok işimizi de gördü. Çok küçük geliyordu. Ayda bir şehit aileleri toplanırdı. Yer darlığı nedeniyle ancak 8-10 aileyi çağırabiliyorduk. Şimdi ise yerimiz geniş 40 aileyi çağırabiliriz. Ulaşımı da kolaylık sağlıyor. Sayın Başkanıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum.’

GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARI ÇOK MEMNUN:
Dernek üyesi Malül Gazi Mehmet Akgül, ‘Böyle bir yer hayatta bulunmaz. Belediye başkanımızın çok büyük emeği var. Bir söz verdi 2. sözünü söyletmeden yerine getirdi’ dedi.
Şehit eşi Zuhal Erdoğan ise dernek binası değişikliğinden çok memnun kaldıklarını belirterek, ‘Kendisini çok seviyoruz. Çok memnun kaldık. Bize ailesi gibi davranıyor. Ziyaretine gittiğimizde bize çok içten davrandı. Eski yerde tuvalet sorunu bile vardı. Bayanlar olarak sıkıntı yaşadığımız için derneğe gelmek istemiyorduk. Çok teşekkür ediyoruz Allah Razı olsun’ dedi.

Oğlunun 2008’de Urla’da şehit olduğunu kaydeden şehit annesi Huriye Kahraman da, yeni dernek binasının eskisine göre kıyaslanmayacak kadar güzel olduğunu ifade ederek, ‘Burası çok ferah öbür yer gibi karanlık değil. Burası daha merkezde. Oğlum 2008’de Urla’da şehit oldu. Şehit annesi olarak eski binaya gidemiyorduk, burası ise şehit anneleri için çok uygun bir yer’ dedi.

KOMUTAN EŞİNDEN BAŞKAN ZOLAN;A TEŞEKKÜR
Bu arada başta şehit anneleri olmak üzere dernek üyelerini ziyarete gelen bir komutanın eşi Nergül Uysal da, ‘Buraya misafir olarak geldim. Şehit annelerimiz ve dernek üyelerimizle birlikte olmak için buradayım. Yeni dernek mekanından tüm üyeler memnun. Başkan Zolan’a derneğe böyle bir yer verdikleri için teşekkür ediyoruz. Bu arada şehitlerimizin fotoğraflarının yer aldığı bölümde boş çiviler gördüm. Allah o çivileri doldurtmasın, bir tek bile şehit olmasın’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER