banner249

Böylesi ancak Türkiye’de olur

denizli sosyal güvenlik kurumu müdürü ahmet kurt, eşinden boşanan kadınların vefat eden babasının emekli maaşını alabildiğine belirterek, “sistem kadına, eşine döndüğü taktirde maaşı kestiğini, bir başkasıyla birlikte olmasına ise müsaade ettiğine dikkat çekti.

Böylesi ancak Türkiye’de olur
banner240
SGK Denizli İl Müdürü Ahmet Kurt, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Kurt, Denizli’de sigortalı işçi sayısının 162 bini bulduğunu ve bu sayının rekor olduğunu söyleyerek, “15 denetim elemanımız sürekli denetim halinde. Sigortasız işçi ve çocuk işçi çalıştırılmasının önüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kısa süre öncesine kadar Denizli’de 150 bin sigortalı vardı. İstihdamın artması ekonominin iyiye gittiğini gösteriyor” dedi.

Ahmet Kurt, eşinden boşanan kadınların vefat eden babalarının emekli maaşını alabildiğini ancak boşanan kadının, boşandığı eşine dönüp, birlikte yaşadığının kanıtlanması durumunda maaşın kesildiğini söyleyerek, “Son üç yılda kurumumuza eşinden boşandığı halde eşiyle birlikte yaşayan 450 çift ihbar edildi. Yaptığımız inceleme sonucu 249 kadına verilen maaşlar yasal faiziyle birlikte geri alındı. Bazı kadınlarla mahkemelik olduk, bazıları da boşandığı eşiyle yaşamadığını kanıtladı. Boşanan kadın, eğer boşandığı eşiyle birlikte yaşamaya başlarsa maaşı kesiliyor ve devletten boşandığı tarihten itibaren aldığı maaş faiziyle geri alınıyor. Aynı kadın, boşandığı erkekle değil de, başka bir erkekle birlikte yaşıyorsa hiçbir işlem yapmıyoruz, kadın maaşını almaya devam ediyor. Yani, sistem kadına, ‘Eğer eşine dönersen maaşın kesilir. Boşandığın eşine dönme’ diyor” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER