banner249

Denizli’nin ilk elektrik aracını basın mensupları kullandı

renault'un 3 mayıs'ta türkiye yollarına çıkan aracı fluence z.e, basın mensuplarına tanıtıldı. gazeteciler aracı kullanarak test sürüşü yaptı.

Denizli’nin ilk elektrik aracını basın mensupları kullandı
banner240
Renault Mais Yetkili Satıcısı Sadıkoğulları Otomotiv Satış Müdürü Orhan Ekinci, Türkiye piyasasında yaklaşık bir hafta önce satışa sunulan Renault Fluence Z.E;nin basın mensuplarına tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, elektrikli otomobilin çevreci bir araç olduğunu söyledi.

Türkiye;nin 4 ilinde belediyelerin elektrikli araçlar için anlaşma yaptığını hatırlatan Ekinci, ;;Elektrikli arabalar üzerinde her şey yeni. Renault bir devrim yaptı. Türkiye;de birçok konuda öncü olan Renault, elektrikli aracı satışa sundu. Bu araç yüzde 100 Türk aracıdır;; dedi.

Otomobilin, elektrikli motora sahip araçlarla çevre arasında çok yakın bir ilişkisi olduğunu dile getiren Ekinci, ;;Bu araçların egzozları olmadığı için karbonmonosit salınımları da yok. Şimdiye kadar içten yanmalı motorlar kullanıyordu, şimdi sadece elektrikle çalışan motorlar kullanıldı. Şu anda şehir içi kullanımında daha verimli. Termik dizel Fluence modelinin deposu 240 liraya dolarken, Fluence Z.E. için bir depo enerji fiyatı 5 lira. Araç 185 km yol alabiliyor;; diye konuştu.
Konuşmanın ardından gazeteciler aracı kullanarak, test sürüşü yaptı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER