banner249

Bir tarih daha ayağa kalkıyor!

Denizli Belediyesi kentin tarihi mekanlarını restore ettirerek eski ihtişamına kavuşturmaya devam ediyor.

Bir tarih daha ayağa kalkıyor!
banner240

Atalar Mahallesinde bulunan Necdet Bilge Evi ile Cezmi Ökten Evi’nde de restorasyon çalışmalarına başladıklarını dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de hiç bir tarihi değerin yok olmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz yaptığımız tüm bu çalışmalarla aslında geçmişe değil geleceğe sahip çıkıyoruz" dedi. 


Denizli Belediyesi kent belleğinin önemli unsurlarından olan tarihi mekanları restore ettirerek eski ihtişamına kavuşturmaya devam ediyor. Bu güne kadar Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi Osmanbey Konağı, Merzeci Un Fabrikası'nın restorasyonlarını tamamlayan ve Denizli'nin değeri olan bu binaları yaşayan mekanlar haline getiren Denizli Belediyesi bu kez de Atalar Mahallesi'nde bulunan Necdet Bilge Evi ile Cezmi Ökten Evi’nin restorasyonunu gerçekleştirecek. 

GEÇMİŞE DEĞİL GELECEĞE SAHİP ÇIKIYORUZ 
Şu ana kadar bir çok tarihi yapıyı restore ederek yeniden ayağa kaldırdıklarını ve hiç bir tarihi değerin yok olmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, " Yaptığımız çalışmalarla aslında geçmişe değil geleceğe sahip çıkıyoruz. Kentin tarihi hafızasını diriltmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Çünkü bu değerler kent için, gelecek nesiller için önemli. İnanılmaz mimari özelliklere sahip bu değerleri geleceğe taşımamız gerektiği kanısındayım" dedi. 

HERKES GÖRMELİ 
Kentin tarihi hafızasını diriltmek için bu güne kadar önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: " Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi Osmanbey Konağı, Merzeci Un Fabrikası gibi Denizli'nin değeri olan binaların restorasyonunu tamamladık ve yaşayan mekanlar haline getirdik. 

Bu tarihi mekanları Denizli ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. İstiyoruz ki buralar yaşayan birer mekan olsun. Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarını kente “vefa borcu” olarak nitelendiriyorum. Kent merkezinde günümüz mimarisi içinde ilk günkü ihtişamıyla yükselen bu önemli eserleri herkesin görmesi gerektiği düşüncesindeyim." 

DENİZLİ KAZANIYOR 
Atalar mahallesinde devam eden retorasyon çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Zolan, “Tüm bu yaptığımız restorasyon çalışmalarına yenilerini ekliyoruz. Denizli Belediyesi bu kez de Atalar Mahallesinde bulunan Necdet Bilge Evi ile Cezmi Ökten Evi’nin restorasyonunu gerçekleştirecek. Bu iki tarihi mekan sit alanı durumundaydı. Hissedarı çok olan ve 7.500 m2’lik alanda yer alan Necdet Bilge Evi ile Cezmi Ökten Evi’nin Denizli Belediyesi tarafından alınmasının akabinde kamulaştırma çalışmaları başlatıldı. Daha sonra bu mekanda peyzaj çalışmaları yapıldı ve atıl durumda bulunan, tehlike arz eden bu yerlerde restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmaların sona ermesi ile birlikte bu binalarımız yeniden tarihi kimliğine kavuşarak kültür ve sosyal amaçlı merkezler olarak kullanılmaya başlanacak" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER