banner249

9 yaşında çobanlık yapıyor

İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşıtları oyun bahçelerine giderken çobanlık yapan 9 yaşındaki Dilara Gorti, kuzularıyla dertleşip onlarla oyun oynuyor.

9 yaşında çobanlık yapıyor
banner240

Torbalı ilçesine bağlı Özbey İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Dilara Gorti, okuldan kalan zamanını kendilerine ait olan koyunları otlatarak çobanlık yapıyor. 


Özbey Mahallesi’nin minik çobanı olarak adlandırılan Gorti, abisine yardımcı olmak için 50 küçükbaş hayvanı önüne katarak dağ bayır korkmadan geziyor. Ailenin tek geçim kaynağı olan hayvancılık sektörü ile geçimlerini sürdürdüklerini dile getiren minik çoban Dilara Gorti, “Ağabeyim tek başına bu kadar hayvanla gece gündüz ilgileniyor ve çok yoruluyor. Ben de okuldan kalan zamanımı ağabeyime yardımcı olmak için kuzularla ben ilgileniyorum” diye konuştu. 

“KOYUNLARIMLA OYNUYORUM” 
Yaşıtları okul sonrasında oyun bahçelerine giderken o koyunları otlatmayı tercih ediyor. Kuzularını çok sevdiğini dile getiren Dilara Gorti, “Ben arkadaşlarım gibi oyun bahçelerine giderek oyun oynamayı tercih etmiyorum. Çünkü koyun ve kuzularımız bana gün boyu arkadaşlık ediyor. Yeni doğan kuzular ile bütün gün oyunlar oynuyoruz. Oyun bahçesine gitmeme gerek kalmıyor. Onların yaylada benimle koşturmaları her şeye yetiyor. Bazen ödevlerimi de arazide koyunlarımızla birlikte yapıyorum. Bu işi zevkle yapıyorum. 

Ayrıca aileme destek olduğumu bilmek beni oldukça mutlu ediyor” şeklinde konuştu. Zamanının birçoğunu ormanlık alan ve arazilerde koyunlarını otlatarak geçiren Dilara, öğretmeninden de destek gördüğünü ifade ederek, “Öğretmenim benim çobanlık yaptığımı biliyor. Bu yaşta aileme katkıda bulunduğumdan dolayı beni destekliyor. Ödevlerimi asla geciktirmiyorum. Okuldan sonra hem hayvanlarımızı otlatıyorum, hem ödevimi yapıyorum hem de oyunlar oynayıp güzel bir vakit geçiriyorum. Bazen kuzularımı kucağıma alıp onlarla sohbet ediyor, dertleşiyorum. Doğa ve hayvanlarla iç içe olmak şuan için benim açımdan her şeye bedel” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER