banner249

Gıngırcık ile dünya evine girdiler

Denizli'de evlenme çağındaki gençlerin buluşup tanışması için köy meydanına kurulan gıngırcık, 50 yıl aradan sonra 2010 yılında tekrar kuruldu.

Gıngırcık ile dünya evine girdiler
banner240

Gıngırcık için geçen sene gerçekleştirilen etkinliklerde bir birini gören iki genç bu yıl dünya evine girdi. Kurban Bayramında düğünü olan genç çift gıngırcık başında hatıra fotoğrafı çektirdi. Bekilli ilçesine bağlı Sırıklı köyünde yarım asır önce yapılan evlenecek çağdaki gençlerin buluşup tanışması için kurulan 'Gıngırcık' 50 yıl sonra köy meydanında kurularak, gelenek yeniden yaşatılmaya çalışıldı. 


2010 yılında geleneği yaşatmaya başlayan Sırıklı Köyü halkı geçen sene kurulan “gıngırcık” ile bir çifti daha dünya evine soktu. Gıngırcık şenliğinde bir birini gören Ayşe Coşkun ve Veli Güler geçen yıl nişanlandı . Mutlu çift kurban Bayramında düzenlenen düğün töreninde dünya evine girdi. 

Damat Veli Güler bu geleneğin her yıl devam etmesi için elinden gelen desteği göstereceğini belirterek “ 3 yıl önce bu geleneğin tekrar yapılacağını ve köyde bizim yaşıtlarımızın bilmediği, görmediği bir geleneğe bakmak için harman yerine gittim. Bizlerde bindik gıngırcığa. Daha sonra köylülerimiz toplanmaya başlandı. 

Aliyeler oynandı. Unutulmaz bir eğlence oldu. Bu sırada eşimi de orda gördüm. Zaten tanıyordum ama o ortamda olması farklı tabi. Birde gıngırcığın manevi anlamı havası olsa gerek daha sonra büyüklerin araya girmesi ile geçen yıl nişanımız yaptık. Bu bayramda da düğünümüzü gerçekleştirdik. Bu geleneğin yaşatılması için üzerime düşen çalışmalara hazırım. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER