banner249

Belediyeden engelli derneğine icra

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, belediyeye ofis kirasını ödeyemediği için icrayla karşı karşıya kaldığı iddia edildi.

Belediyeden engelli derneğine icra
banner240
Dernek önünde toplanan üyeler, Büyükşehir’e tepki gösterdi. Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ofis kira bedelini ödeyemediği için haciz şoku yaşıyor. 

Şube Başkanı Erdem Çerçioğlu, dernek üye engelli yurttaşlarla birlikte basın açıklaması yaparak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ofis kirası konusunda yaşadıkları sorunları anlattı. Büyükşehir’e ait Konak Kapalı Çarşısı’ndaki dernek binasıyla eğitim çalışmaları için kullanılan üç ofis için aylık bin 175 lira kira ödediklerini dile getiren Çerçioğlu, geriye dönük 11 bin liralık kira borcunun birikmesi nedeniyle haciz kararıyla karşı karşıya kaldıklarını açıkladı. 

Türkiye’nin diğer kentlerinde kamu yararına çalışan engelli derneklerinin ücretsiz ya da sembolik kiralarla belediyelerin tahsis ettiği alanları kullandığını, İzmir’de bu sorunu Büyükşehire defalarca iletmelerine rağmen aşamadıklarını belirten Çerçioğlu, “Dernek ofisleri için şu ana kadar 20 bin lira ödedik. 

Bu borcumuzu da ödemek istiyoruz ancak ekonomik sıkıntılarla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ofislerimizde 280 üyemize çeşitli eğitimler veriliyor. Dernek binası için kira ödemeyelim demiyoruz ancak ücretsiz eğitim verdiğimiz ofislerin kirası alınmasın” şeklinde konuştu. Öte yandan, derneğin iddiaları ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden herhangi bir cevabi açıklama yapılmayacağı bildirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER