banner249

Belediye binasında dinleme cihazı çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasındaki Teftiş Kurulu Başkanı odasında, ortam dinleme cihazı (böcek) bulundu.

Belediye binasında dinleme cihazı çıktı
banner240

Konak Meydanı'ndaki belediye binasının 4. katındaki söz konusu odada Teftiş Kurulu Başkanı Nalan Zitoşvili, geçen hafta dizüstü bilgisayarını şarj etmek için üçlü prize taktı. 


Elektrik gelmemesi üzerine belediyenin teknik servisinden yardım istedi. Gelen görevli, prizin içini açtığında bir mikrofon, sim kart modülü ve enerji depolanmasını sağlayan güç ünitesi bulunduğunu gördü. 

Bilgi İşlem Teknolojileri Daire Başkanlığı da prizi inceleyerek, dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili tutanak tuttu. Büyükşehir Belediyesi, haberleşme özgürlüğünün ortam dinlemesi yoluyla ihlal edildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Prizin içindeki düzenek, adli soruşturma öncesi herhangi bir delilin yok olmaması için sökülmedi. 

Daha sonra belediye üst düzey yöneticilerinin odalarında kullanılan benzer üçlü prizler başta olmak üzere bütün prizler kontrol edilerek böcek arandı. Belediye yetkilileri, dinleme cihazının ne zaman ve nasıl koyulduğunu bilemediklerini, adli inceleme sonucunda ortaya çıkabileceğini söyledi. 

Böceğin, 2011 Mayıs ve Kasım aylarında Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda polisin ortam dinlemesi için kullandığı cihazlardan biri olabileceği, unutulmuş veya bulunamamış olabileceğinin yanı sıra yeni koyulmuş olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER