banner249

Başkanlardan istişare vurgusu!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye iade-i ziyarette bulundu.

Başkanlardan istişare vurgusu!
banner240

Çelik ve Çerçi’ye görevlerinde başarılar dileyen Başkan Ergün, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha önce makamında ağırladığı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye iade-i ziyarette bulundu. 


İlk ziyaretini Çelik’e gerçekleştiren Başkan Ergün, sıkıntılı geçiş sürecinin yavaş yavaş atlatıldığını belirterek, “Büyükşehir olarak hem bizim hem de yeni kurulan bir belediye olarak sizin de kuruluş aşamasında telaşınız var. Büyükşehir olarak MASKİ için Belediyemizin Gençlik Merkezi’nin en üst katında tadilat çalışmalarına başladık. Bunun yanı sıra kendi bulunduğumuz makam katında da bu hafta sonu itibarı ile değişiklikleri tadilatları gerçekleştireceğiz. 

Bu hafta başında Ticaret ve Sanayi Odamız ile bir mutabakat sağladık. Şuan taşındıkları mevcut binanın arkasında 9 katlı olan 9 bin metrekarelik binayı kiraladık, sözleşmelerini hazırlıyoruz. Büyükşehrin yen binaları tamamlanana kadar bu şekilde hizmetlerimizi vermeye çalışacağız. Tabii bu süreçte yaklaşık üç, dört yıl sürebilir. 

Yılbaşına kadar düzenlemelere devam edeceğiz. Ondan sonra bir rahatlama olacağına inanıyorum. Ben bir kez daha Şehzadeler Belediye Başkanlığı’na seçilmenizden dolayı, Manisa’da vatandaşlarımıza hizmet etme noktasında tebrik ediyorum. Bundan önceki 5 yıllık süreç içerisinde birlikte çalışmalarımız oldu. 

O dönem de bulunduğunuz partinin grup başkan vekili olarak mecliste görev yaptınız. Kimi zaman iyi günlerimiz, kimi zaman sevinçli, kimi zamanda sinirlendiğimiz günlerimiz oldu. Tabi bunlar olağan şeylerdir. Bundan sonraki süreçte de hem büyükşehir meclisinde, hem de Şehzadeler Belediye Meclisi’nde inşallah güzel hizmetlere birlikte imza atarız. Önemli olan vatandaşımıza hizmettir. Ben bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerden hem de bu günden sonra yapacağınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum ” diye konuştu. 

İSTİŞARE VE UZLAŞIDAN YANAYIZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik de şöyle konuştu, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımızın da ifade ettiği gibi geçtiğimiz 5 yıllık süreçte Manisa Belediye Meclisi’nde birlikte hizmet etmiştik. 

Bugün de aynı şekilde birlikte hizmet etmek nasip oldu. Gerek partimiz olarak gerek şahsım olarak her zaman uzlaşıdan yana olduk. Bizim için 30 Mart akşamı siyasi farklılıklarımız bitmiştir. Bundan sonra yapılması gereken elbirliği içerisinde, şehrimize, insanlarımıza hizmet edebilmektir. Bu noktada da Sayın Başkanımızla, Büyükşehir Belediyemiz ile her türlü diyalogu kuracağız. 

Zaten şimdiden diyalog içerisindeyiz. Şehrimize en güzel hizmetlerin gelmesi noktasında elbirliği ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben değerli Başkanımızı zaten ziyaret edip tebrik etmiştim ama bu vesile ile bir kez daha hem Sayın Başkanımız için hem bizler için önümüzdeki 5 yıllık sürecin hayırlı olmasını diliyorum” 

İSTİŞARELERLE ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOK
İkinci ziyaretini Yunusemre Belediyesi’ne gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Mehmet Çerçi tarafından kapıda karşılandı. Başkan Ergün, “Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Allah utandırmasın. Bir kez daha sizlere hayırlı olsun demek istiyorum. Gerçekleştirdiğiniz başarı için ekibinizle birlikte sizi kutluyorum. İnşallah hep birlikte, el birliği ile güzel hizmetlere imza atarız. 

Seçilmiş olanların siyasi taraflarını bir kenara bırakması gerekiyor. Başkanlar seçildiğinde parti rozeti çıkarırlar. İnşallah sadece vatandaşa hizmet noktasında istişarelerle güzel kararlar alırız. İstişarelerle anlaşılmayacak, çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Hepimizin işi zor fakat bunlar el birliği ile aşılır diye düşünüyorum” diye konuştu. 

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Ziyaretlerinden dolayı Başkan Ergün’e teşekkür eden Çerçi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz zaten zaman zaman bir araya geliyoruz. İstişarelerimiz devam ediyor. Makamında da söylemiştik kendisini tekrar tebrik ediyorum. İlimiz için ekibiyle birlikte hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Seçimler sona erdi.

Milletin kararı oldu. Bundan sonra Manisa’ya güzel hizmetler yapma vaktidir. Yunusemre Belediyesi Manisa’nın en büyük ilçesi. Başkanımız da ilçemiz için elinden gelen yardımı verecektir. Kentimizin çıkarları noktasında tabii ki Başkanımız’a bizler de destek vereceğiz. İnşallah kentimiz için hayırlısı olacak. Yunusemre de daha iyi yerlere gelecektir. Kendisinin vereceği katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Hepimiz için hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER