banner249

Geleceğin liderleri Gediz’de yarıştı

Türkiye’nin dört bir yanından seçkin liselerin buluştuğu Gediz Üniversitesine Özel PEV Okulları Amiroğlu Fen Lisesi de üç öğrencisi ile katıldı.

Geleceğin liderleri Gediz’de yarıştı
banner240

Gediz Üniversitesi, İzmir çapında gerçekleştirdiği Liselerarası Münazara Şampiyonası'nı bu kez Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye genelinde düzenledi. Düşünen, düşündüğünü ifade edebilen, görüşlerini savunabilen, toplum önünde konuşabilen, iletişim gücü yüksek, kendine güvenen gençler yetiştirmek amaçlı organizasyon geleceğin liderlerini bir araya getirdi. 


Ülkemizden 80 lisenin katıldığı yarışmada, 160 öğrenci 4 gün boyunca kürsüye çıktı. Her lisenin bir sosyal medya sorumlusu öğrencisi de facebook ve twitter kanalıyla yarışma sürecini kamuoyuna duyurdu. Sosyal bilimler liselerinin ve Anadolu liselerinin daha çok ilgi gösterdiği yarışmada Özel PEV Okulları Amiroğlu Fen Lisesi öğrencileri Fen Liselerinin de münazara konusunda yeterli donanıma sahip olabileceğini kanıtladılar. Ekipler, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgisine, hitabet gücüne, vücut dilini kullanma becerisine ve ikna kabiliyetine göre değerlendirildi. 

Heyecan fırtınasının estiği finalin sonunda Özel PEV Okulları Amiroğlu Fen Lisesi öğrencileri, düşüncelerini ifade ederken vücut dilini, ikna gücünü kullanmanın olayların akışını ne denli değiştirdiğini bir kez daha deneyimlediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER