banner249

Basına olan inancım tam

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Pamukkale Belediye Başkan aday adayı Nilgün Ök, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Basına olan inancım tam
banner240

Gazeteciliğin son derece önemli ve bir o kadar da zor bir meslek olduğunu kaydeden Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Pamukkale Belediye Başkan aday adayı Nilgün Ök, “Medya kuruluşları, demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesi için sorumluluk ve yükümlülük sahibidir. 


Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. 

Basın toplumun bilgilendirilmesi, kurumlar arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirir. 

Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında temel unsurlardan birisidir. Basınımız, görevini yaparken hukukun evrensel değerlerinden sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. 

Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Basınımızın bu ilkeleri her zaman üstün tutacağına olan inancım tamdır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER