banner249

Bakan Şahin;e Fak-Fun-Fon sorusu

chp denizli milletvekili adnan keskin, aile ve sosyal politikalar bakanı fatma Åžahin'e sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonu'nun bütçesini ve nasıl kullanıldığını sordu.

Bakan Şahin;e Fak-Fun-Fon sorusu
banner240
Keskin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı;na soru önergesi verdi. Önergesinde, halk arasında "Fakir Fukaraya Yardım Fonu" olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı;nın bütçesinin her geçen yıl katlandığını, buna bağlı olarak da fondan yararlananların sayısı ile yapılan yardımların tutarlarının ciddi artışlar gösterdiğini belirten Keskin, "Medyamızda yaygın olarak haberlere konu olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu;nun kaynaklarının nasıl kullanıldığı, kaç aileye nakdi, kaç aileye de malzeme yardımı yapıldığı konuları aydınlığa kavuşması gereken sorular olarak kamuoyunun gündeminde tartışılmaktadır" dedi.

Türkiye;de yoksulluğun giderek yaygınlaştığı ve bu yoksulluğun vakfın kaynakları aracılığıyla yönetilmeye çalışıldığı iddialarının da toplumda kaygılar yarattığını ifade eden Keskin, Bakan Şahin;e şu soruları yöneltti, "AKP;nin iktidar olduğu 2002 yılından sonra 2003-2011 yılları arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı;nın yıllara göre bütçesi nedir? 2003-2011 yılları arasında yıllara göre vakfın bütçesinden kaç aileye maddi, kaç aileye malzeme yardımı yapılmıştır. Malzeme yardımlarının kalemlere göre tutarları ne kadardır? Hükümet yetkilileri kişi başına düşen milli gelirin arttığı ve toplumun refah seviyesinin yükseldiği yolunda açıklamalar yaparken, vakfın bütçesinin ve yapılan yardımların tutarlarının artması bir çelişki değil midir?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı;na ayrılan kaynak, hangi bakanlıkların bütçesinden daha fazladır, 2003-2011 yılları arasında yıllara göre dağılımı nasıldır?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı lağvedilecek midir? Böyle bir tasarrufa gidilecekse bunun gerekçeleri nedir? Yerine düşünülen kurumun teşkilat yasası ve işleyişi nasıl olacaktır?"

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER