banner249

Dikkat..! Psikolojiniz bozulmasın

türkiye psikiyatri derneği denizli Åžubesi genel sekreteri ve ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı dr. ahmet Öz, son zamanlarda bazı eğitim seminerlerinden sonra alınan sertifikalarla bazı kişilerin psikiyatriye soyunarak insan psikolojisini bozduklarını söyledi.

Dikkat..! Psikolojiniz bozulmasın
banner240
Türkiye Psikiyatri Derneği Denizli Şubesi’nin Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında önemli bir sağlık sorununa dikkat çekildi. Türkiye Psikiyatri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Cem Şengül, Genel Sekreter Ahmet Öz ve yönetim kurulu üyeleri Osman Özdel ve Burcu Çökelez’in katıldığı basın toplantısında, insan psikolojisinin 1-2 hafta içerisinde alınmış sertifikalı kişilerce bozulduğu bildirildi.

SERTİFİKASI OLANA DEĞİL DOKTOR DİPLOMASI OLANA GİDİN
Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Türkiye Psikiyatri Derneği Denizli Şubesi Genel Sekreteri Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Öz, “Son zamanlarda Psikiyatri çalışanları olarak hastalarımıza verdiğimiz ilaçların kesildiğini görmekteyiz. Hastalarımızın bu ilaçları giderek kullanmamaya başladığını fark ettik. Bunun temelini araştırmaya başladığımızda karşımıza çok ciddi bir durum ortaya çıktı. Bazı yerlerden 1-2 haftalık eğitim sonrası alınan sertifikalarla vatandaşlara ilaçsız terapi yöntemiyle tedavi yapmak isteyenleri gördük. Oysa bu son derece tehlikeli bir durumdur. 2 haftalık eğitimin sonunda bir kişi nasıl olabilir de psikiyatri tedavisi uygulamaya başlayabilir. Biz psikiyatrisiler olarak 19 yıllık eğitimin ardından ancak bu tedaviyi uygulayabiliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER