banner249

Tahran Büyükelçisi, “İran, Denizli için potansiyel Pazar”

türkiye'nin tahran büyükelçisi Ümit yardım, denizli ile iran arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek istediklerini ifade etti.

Tahran Büyükelçisi, “İran, Denizli için potansiyel Pazar”
banner240
Yardım, Denizli Ticaret Odası;nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye;ye gelen yabancı turist sayısında İran;ın dördüncü sırada olduğunu, İran;dan yılda 2 milyon turistin Türkiye;ye geldiğini söyledi.

İran;ın, Denizli için potansiyel pazar olduğunu dile getiren Yardım, ;;Bu potansiyeli değerlendirmek için Tahran;da Denizli ürünlerinin tanıtılacağı bir etkinlik gerçekleştirilebilir. Denizli ile İran;ın ticari ilişkilerini güçlendirmek istiyoruz;; diye konuştu.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise kentin tekstil ürünlerinin İran;da çok alıcı bulduğunu dile getirdi. Kentin en önemli ihracat kalemlerinden olan tekstilde 1 milyar 400 milyon dolar, mermer-travertende ise 270 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirildiğini anlatan Özer, Denizli;den 3 milyar dolar civarında ihracat yapıldığını ifade etti.

Denizli;de üretilen birçok ürün için İran;ın önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Özer, ;;Ayrıca İran;daki turist potansiyelini de ilimize çekmek istiyoruz. Denizli;yi her yönüyle tanıttığımızda ilimiz adına farklı bir alternatif pazar daha oluşturmuş olacağımıza inanıyorum;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER