Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı;nın Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği, Resmi Gazete;de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğ, baharatın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi aşamalarında taşıması gereken özelliklerini belirlemek amacıyla hazırlandı.
Öğütülmüş, ufalanmış ve bütün haldeki baharatı ve baharat karışımlarını kapsayan tebliğe göre, öğütülmüş baharat, en az yüzde 90;ı baharata özgü göz açıklığı belirlenmiş olan eleklerden geçecek şekilde ince çekilecek.
Baharata ve baharat karışımlarına ürünlerin kendi doğasından gelen nişasta hariç olmak üzere nişasta, irmik, razmol, kepek ve benzeri dolgu maddeleri katılmayacak. Karabiberin doğasından gelen nişasta göz önüne alınarak, nişasta miktarı yüzde 55;ten fazla olamayacak.
Pul kırmızı biberlerde ve isotta ilave edilecek yemeklik bitkisel sıvı yağ ağırlıkça yüzde 6;yı, tuz miktarı yüzde 7;yi geçemeyecek. Pul kırmızı biberlerde ve isotta kendinden olan sap ve dal parçaları kütlece yüzde 1;i aşmayacak.
Baharat artık katkısız olacak
türk gıda kodeksi baharat tebliği'ne göre, baharata ve baharat karışımlarına nişasta, irmik, razmol, kepek ve benzeri dolgu maddeleri katılamayacak.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
Ay çekirdeği kabuklarından sunta yaptı
2
Balık Hali’nde denetim
3
Beach kulübü çevik kuvvet boşalttı
4
Fener Rum Patriği Bartholomeos Fethiye;de
5
İşaret diliyle ilahi okuyacaklar
6
Belediyeler sokak düğünlerini yasaklayamayacak
7
Güzellik salonlarına standart geliyor
8
Mercedesli Başkan, adaylık açıklamasına Halk...
9
O şehrin turist sayısı günden güne azalıyor!
10
Tek koluyla bir yılda 5 madalya aldı
ANKETTüm Anketler
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
04:08
GÜNEŞ
05:46
ÖĞLE
13:05
İKİNDİ
16:55
AKŞAM
20:14
YATSI
21:46