banner249

Ayşe teyze organik yaşıyor

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Kabataş Mahallesi’nde yaşayan 67 yaşındaki Ayşe Allale, ilerleyen yaşına rağmen 2 ineği ile kimseye muhtaç olmadan hayatını idame ettiriyor. Yaşam tarzı ve hamaratlığı ile gençlere örnek olan Ayşe Allale, ineğinden sağdığı süt ile tüm ihtiyaçlarını karşılarken, biriktirdiği inek dışkısı ile yakıt sorununu çözüyor.

Ayşe teyze organik yaşıyor
banner240

Ege’de alışık olunmasa da tezek yakarak sıfır maliyetle ısındıklarını belirten Ayşe Allale, gençlerin üretime ağırlık vermesini ve gereksiz tüketime son vermelerini istedi. Belediyelerin ve devletin son zamanlarda yakacak dağıtmasına ve herkesin bundan faydalanmak istemesine de anlam veremeyen Ayşe Nine, devletten kömür bekleyenlere inat kendi tezeğini kendisi hazırladığını belirtti. 


Doğu ve Güneydoğu’da olduğu gibi Ege’de yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan herkesin, ısınma maliyetini sıfıra indirebileceğini belirten Ayşe Allale, havalar soğumadan kışın yakacağı tezekleri hazırlayıp kurutmaya başladı. Hazırladığı tezekle, hem ısındığını hem su ısıttığını hem de sobada yaktığında yemek yaptığını belirten 67 yaşındaki Allale, büyükbaş hayvanı olduğu ve tezek yapma imkanı olduğu halde, para ile odun kömür alıp ısınmaya çalışanlara anlayamadığını söyledi.

 “DEVLETTEN VEYA BELEDİYEDEN KÖMÜR BEKLEYECEĞİME TEZEK HAZIRLARIM”
 Bugün yerel yönetimlerin ve genel idarenin bazı sosyal yardımlarla insanları tembelliğe alıştırdığını, bir çok kişi eli ayağı tuttuğu halde yakacak olduğu kömürü bile ya belediyeden ya da valilikten almaya çalıştığını belirten 67 yaşındaki Ayşe Allale, “Eskiden şehirdekilere kömür dağıtıldığını duyardık.

 Şimdi köylerde de başladı. Sığır gübresi her yerde bedava. Zaten herkesin evinde bir iki sığır da var. Şimdi bakıyoruz. Bir fakirlik edebiyatı yayılmış. İnsanlar yakacağı odunu bile devletten bekler olmuş. Bu devletin ya da belediyenin imkanlarını bu kadar basit harcamak kolay mı bilemiyorum ama, eli ayağı tutup da devletten yakacak bekleyene ve eli ayağı tutuna bedava yakacak verilmesine Türkiye Cumhuriyeti’nin 67 yaşındaki bir bayan ferdi olarak karşıyım. 

İmkanı olmayana diyecek bir şeyim yok ama insanlarımız haybeden geçinmeye çok alıştı. Ben şahsen devletten bekleyeceğime kendi hayvanımın gübresinden tezeğimi yapıyorum. Kışın kimseden odun kömür beklemiyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER