banner249

Arpacı Adalet nöbetinde!

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, yargıdaki patlak veren kriz nedeniyle toplumun tüm kesimlerini direnişe destek vermeye davet etti.

Arpacı Adalet nöbetinde!
banner240

CHP TBMM Grubu’nun Meclis Genel Kurulu’ndaki “Adalet Nöbeti” sürüyor. CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, “Biz, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak bu eylemi, Anayasal düzene karşı kalkışma girişimini protesto etmek amacıyla başlattık. Toplumun tüm kesimlerini direnişimize destek vermeye davet ediyoruz. Saraylarda kurgulanan ve yargı eliyle uygulanmaya çalışılan bu kalkışmaya karşı dik durmaya ve direnç göstermeye davet ediyoruz. Bu ülke hepimizin” dedi.

CHP TBMM Grubu’nun, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından TBMM Genel Kurul salonunda başlattığı “Adalet Nöbeti” sürüyor. CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı da partisinin “Adalet Nöbeti”ne katıldı.

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, nöbetle ilgili şunları söyledi,

“Bizler, Adalet Nöbetimizi 3. günün akşamında arkadaşlarımızdan devraldık, 4. günün sabahına kadar sürdürdük. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak bu eylemi, Anasayal düzene karşı kalkışma girişimini protesto etmek amacıyla başlattık. Anayasamızdaki hüküm oldukça açık, AYM kararlarının herkes için bağlayıcı olduğu net bir biçimde yazıyor. Buna rağmen Yargıtay 3 Ceza Dairesi AYM’nin kararını dolayısıyla Anayasayı yok saymaktadır. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının ortak toplum sözleşmesinin yok sayılması kabul edilemez.

Yargının siyaset kurumu gibi kararlar alması, toplum düzeni için oldukça tehlikelidir. Bu yanlıştan dönülmesi için tutuyoruz biz bu nöbeti. Adalet sağlansın, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararlar uygulansın diye tutuyoruz. Toplumun tüm kesimlerini direnişimize destek vermeye davet ediyoruz. Saraylarda kurgulanan ve yargı eliyle uygulanmaya çalışılan bu kalkışmaya karşı dik durmaya ve direnç göstermeye davet ediyoruz. Bu ülke hepimizin. Biz CHP grubu olarak; yüce milletimize ve Anayasaya sadakatten bir adım geri asla atmayacağız”

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2023, 23:06

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER