banner249

Almancıların kaderi kitap oldu

10 yıldan beri Kuzey Ren Wesfalya bölgesinde bulunan Aachen Berufskolleg Simmerath/Stolberg karma lisesi ile ortak çalışan Bornova Anadolu Lisesi (BAL) öğrencileri “Almancıların” kaderini inceleyen ortak bir kitap çıkardılar.

Almancıların kaderi kitap oldu
banner240

Bornova Anadolu Lisesi 10 yıl önce başladığı Türk Ulusal ajansı tarafından desteklen okul ortaklığı projelerine 2012-2014 döneminde “Almancıların kaderini” inceleyen yeni bir çalışma ile devam etti.


İzmir ve civarında yaşayan uzun süre Almanya’da kalmış göçmenler bulunarak onlarla röportajlar yapıldı. Onlara Almanya’da yaşadıkları süre içinde hangi deneyimleri yaşadıklar, neden döndükleri ve döndükten sonra uyum durumları soruldu. Almanya’da bulunan partner okul ise orda yerleşmeye karar veren “Yabancılara” neden Almanya’da kalmaya karar verdiklerini ve daha önce yaşadıkları deneyimleri sordu. Karşılıklı yapılan öğrenci değişim programları ile öğrencilere olguyu yerinde yaşama olanağı sağlandı.

Öğrenciler, göçmenlerin kaderleri üzerine yapmış oldukları iki yıllık çalışmalarla bu insanlara ve onların sorunlarına ışık tutmaya çalıştılar. Proje sorumlusu Almanca öğretmeni Orhan Bilicen tarafından yürütülen bu çalışmalar 236 sayfadan oluşan ve her iki ülkede yapılan röportajları ve değerlendirmeleri de içeren bir kitapçığa dönüştü.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER