banner249

Yüzme bilmeyen kalmayacak

Muhteşem bir törenle hizmete giren Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu sayesinde Denizli’de yüzme bilmeyen kimse kalmayacak.

Yüzme bilmeyen kalmayacak
banner240

Denizli Belediyesi tarafından kente kazandırılan ikinci yüzme havuzu olan Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı. 


Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu açılışına, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Belediye Başkan yardımcıları, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Açılışa katılan Bakan Zeybekci ve Başkan Zolan, yoğun ilgi nedeniyle araçlarından indikten sonra protokol alanına 20 dakikada zor ulaştı. Vatandaşlar, Bakan Zeybekci ve Başkan Zolan'ı, yerlerine oturuncaya kadar alkış yağmuruna tuttu. 

EKİP RUHU SPORLA SAĞLANIR 
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, sıcak havaya rağmen açılışa katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Yüzme havuzunun başta mahalle sakinleri olmak üzere tüm Denizli'ye hayırlı olmasını dileyen Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sıcak havaya rağmen bizleri yalnız bırakmayıp açılışımıza geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Her zaman yanımızda olduğunuz gibi bugün de bizleri yalnız bırakmadınız. Biz sizlerin hizmetkarı olarak, ne söz verdiyse yapan kişiler olarak, bugün de söz verdiğimiz bir işin sonuna, bir işin güzelliğine hep beraber ulaşmış bulunuyoruz. 

Yüzme havuzumuz tüm Denizlimiz'e, tüm çocuklarımıza, tüm hanımlarımıza, tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Spor, hem ruh hem beden sağlığı demektir, kurallar demektir. Ekip ruhu sporla sağlanır. Spor hayatın ta kendisidir. Yenilmek de vardır sporda, yenmek de vardır. Düşmek de vardır, ayağa kalkmak da. Her insanımıza spor yaptırmak da bizim görevimizdir. Burada Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ ve milletvekillerimizle birlikte temel atmıştık. Şimdi de yine sizlerin de katılımıyla bu muhteşem eseri hizmete açıyoruz. 

İnşallah bundan sonra da Denizlimiz'e birçok eser kazandıracağız. Hayal ettiğimiz her şey tek tek vücut bulacak. Yeni dönemde 4 tane daha kapalı yüzme havuzu yapacağız. Denizli'de yüzme bilmeyen kalmasın istiyoruz. Hiç kimsenin 'yüzme bilmiyorum' şeklinde mazereti olmamalıdır. Bugün 24 farklı branşta 7'den 77'ye herkese ücretsiz spor kursları veriyoruz. Bu artarak devam edecek. Şu an burada yüzme için tam 2 bin başvuru aldık. Bir sonraki kurs için ise bin 500 başvuru var. Beklentinin üzerinde başvuru aldık. Bu bölgemize kapalı pazar yeri yaptık, doğal gazla buluşturduk. Park anlamında dokunmadık yer bırakmadık. 2004'te başlayan o hizmet destanını sizlerle birlikte yazmaya devam ediyoruz." 

VALİ DEMİR’DEN ÖVGÜ 
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de tesisin yaklaşık 1 yıl önce temelinin atıldığını anımsatarak, "Yağmurlu bir günde yoğun bir kalabalıkla temelini atmıştık. Şimdi de açılışını görmek nasip oldu. Bölgemize ve Denizlimiz'e hayırlı uğurlu olsun. Modern kent; kentin merkezinin imar edildiği, diğer bölgelerin ise ihmal edildiği kentler değildir. Merkezde ne varsa, her bölgeye de onun yapılması lazım. Denizli'de bu iş en güzel örnekleriyle gösteriliyor. Ben Belediye Başkanımız Osman Zolan ve ekibine bu başarılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi. 

NEREDEN NEREYE GELDİK 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise 10 yılda Denizli'nin nereden nereye geldiğini hatırlatarak sözlerine başladı. 2004'te Denizli’de yalnızca 1 tane kapalı spor salonu bulunduğunu anımsatan Bakan Zeybekci, "Şu an kaç tane oldu, inanın sayısını ben bile bilmiyorum. 5 bin kişilik, 3 bin kişilik, 1.500 kişilik spor salonlarımız var. Denizli'nin tüm mahallelerine yüzlerce basketbol ve voleybol sahası yaptık. Denizlimiz'de spor yapmak isteyen herkese her türlü branşta spor imkanı sunuluyor. Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan, on binlerce kadına, on binlerce çocuğumuza spor malzemesi veriyor. 

İşte sporu sevdirmek böyle olur. Bu çocuklarımız gelecekte olimpiyat şampiyonu olur, dünya şampiyonu olur. Küçücük ülkelerden onlarca şampiyon çıkar. Ama bizde ise 1 şampiyon çıkmaz. Sporda destanlar yazmış, güreşte destanlar yazmış Türkiye maalesef şampiyonluklarda yer bulamamakta. Nedeni ise altyapı eksikliğidir, destek olunmayışıdır. Artık 10 yıldan beri bu gidişat değişmektedir. Bu tesislerle geleceğin olimpiyat ve dünya şampiyonları buralardan çıkacaktır. 

Ben 26 yaşında köyümüzdeki derede yüzme öğrendim. Ama bu işin öğrenilmesi gereken yerler bu tesislerdir. İnşallah bu tesisler ile gelecekte herkes yüzme öğrenecek. Gelecekte ilkokulu bitirme yaşına gelmiş çocuklarımızın tamamı buradan yüzme öğrenip sertifika alarak mezun olacaklar. Ben bu vesileyle tesiste emeği geçen başta Belediye Başkanımız Osman Zolan olmak üzere herkese teşekkür ediyor, yüzme havuzunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Daha sonra Bakan Zeybekci, Başkan Zolan, Vali Demir ve protokol üyeleri, kurdeleyi keserek tesisi açtı. Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu'nda bulunan onlarca çocuk da, yüzerek açılışa ayrı bir renk kattı. 

KAYIHAN YARI OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZU
 4.500 metrekarelik bir alan üzerinde yapılan Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu'nda 1 büyük yarı olimpik havuz ile 1 küçük eğitim havuzu yer alıyor. Dünya standartlarındaki bu havuzlar; su altı hokeyi, sportif yüzme ve eğitim çalışmaları için de kullanılabiliyor. Tüm Türkiye'ye örnek olan bu modern tesiste, Denizli Belediyesi tarafından ücretsiz yüzme kursları verilecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER