banner249

Adı ölümsüzleştirildi!

Şehzadeler Belediyesi tarafından Aşağıçobanisa’da hizmete sunulan Özgecan Aslan Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz. Özgecan Aslan bu milletin yüreğinde yaşamaya devam ediyor” dedi.

Adı ölümsüzleştirildi!
banner240

Şehzadeler Belediyesi, Mersin'deki evine gitmek için Tarsus'ta bindiği otobüste vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ı unutmadı. Şehzadeler Belediye Meclisi’nde alınan kararla Aşağıçobanisa’da bir parka Özgecan Aslan ismi verildi. Yapımı tamamlanan parkın açılışı protokol üyelerinin ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 


Açılışa AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Şehzadeler Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Onaylı, Ahmet Demirarslan ve Yenal Yıldırım, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Murat Baybatur, Aşağıçobanisa Mahalle Muhtarı Şevki Koç katıldı. 

Açılışta kadınların çoğunlukta olması dikkatlerden kaçmadı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Özgecan Aslan’ın ruhu için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Muhtar Şevki Koç, mahalleye yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çelik ve ekibine teşekkür etti. 

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ LANETLİYORUZ” 
Özgecan Aslan’ın ailesini de açılışa davet ettiklerini belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Belediye olarak tüm yurtta masumiyetin sembolü haline gelen Özgecan Aslan ismini Aşağıçobanisa Mahallemizde bir parka vermekten büyük mutluluk duyduk. Özgecan kardeşimizin ailesiyle, babasıyla bizzat görüştüm. 

Anne ve babası 2 gün önce Umre'den gelmişler. Onlara Şehzadeler Belediye Meclisi'nde böyle bir ortak karar aldığımızı ve yeni yaptığımız bir parka ismini verdiğimizi söyledim. Kuran okuyup, hayır duada bulunacağımızı ifade ettim. Çok duygulandılar, çok memnun olduklarını ifade ettiler. Şehzadeler halkına selamlarını ilettiler" dedi. 

Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetlediklerini ifade eden Başkan Çelik, "Özgecan Aslan kardeşimizin katillerini lanetliyoruz. Özgecan Aslan bu milletin yüreğinde yaşamaya devam ediyor. Biliyoruz ki kendisi için birçok hayırlar yapılmakta, yapılan birçok güzel eserlere de ismi veriliyor. İsmi bu ülke yaşadığı sürece yaşayacak. 

Katilleri ise her zaman nefretle anılacaktır. Bundan sonra böyle çirkin hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyoruz. Parkımız 2 bin metrekareden oluşuyor. Tamamını belediye ekiplerimiz hazırladı. Oyun grupları, spor aletleri kuruldu. Çocuklarımız için hayırlı olsun. Belediye olarak tüm mahallelerde hizmetlerimiz devam ediyor" şeklinde konuştu. 

“ÇOCUKLARIMIZI OKUTALIM”
Buruk bir mutluluk yaşadığını ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu ise, “Özgecan Aslan hadisesinden çıkarmamız gereken dersler var. Çocuklarımızı mutlaka okutmalı, bu konuda ayrı bir özen göstermeliyiz. Belki Özgecan’ın katili de çocuklar kadar masumdu ama ilgisizlikten dolayı katil oldu. Bunun yanı sıra dinimiz de iyi bilmeliyiz. Ailelere büyük görevler düşüyor. 

Parkımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu parkı Manisa’nın büyükşehir olmasının kısa zamandaki en büyük kazancı olarak görebiliriz. Şehzadeler Belediyemiz çok güzel çalışıyor. Sadece buraya değil, bir çok mahallede Güzel hizmetler yapıyor, yapmaya devam edecek ” dedi. 

Özdağ ise, “Özgecan’ın da hayalleri vardı, o büyüyecek, okulunu bitirecek, meslek sahibi olacak, evlenecek çocukları olacaktı. Bu memlekette çok Özgecan’lar öldürüldü. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Onları sağlıklı nesiller olarak, gelecek nesillere taşıyalım. İnşallah bir daha böyle cinayetler yaşanmaz. Şehzadeler Belediyemize bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Özgecan Aslan Parkımız Aşağıçobanisa halkımız için hayırlı olsun” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından dualarla parkın açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve açılışa katılanlar parkı dolaşarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Açılışta lokma ve şehzade tatlısı ikramında bulunuldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER