banner249

Adalete tosladı

Akbük Belediyesinin geçtiğimiz yaz aylarında Akbük’te taşınmaz sahibi olan tüm vatandaşlara su katılım payı ihbarnamesi tebliğ etmesinin ardından konu yargıya taşınmıştı.

Adalete tosladı
banner240

Konuyla ilgili Aydın Vergi Mahkemesi vatandaşa gönderilen ihbarnamelerin zaman aşımına uğramış olduğuna hükmederek, vatandaşlara gönderilen ödeme ihbarnamelerinin hukuka aykırı olarak düzenlenmiş olduğuna karar verdi. 


Akbük Belediyesi geçtiğimiz yaz aylarında Akbük’te taşınmaz sahibi olan tüm vatandaşlara su katılım payı ihbarnamesi tebliğ etmişti. Beldede yaklaşık 28.000 ihbarname PTT aracılığı ile muhataplarına tebliğ edilmiş, Akbük Belediyesi, geçmiş belediye döneminde bitirilmiş olan içme suyu projesi ile ilgili olarak toplanacak paralarla Akbük’ün alt yapı tesislerinin yapılacağı, bu konuda ihale sürecine girildiği bilgisini vermekteydi. 

Bu açıklamaların ardından Akbük’de ikamet eden Akbük Kültür ve Çevre Derneği yönetim kurulu üyesi Av. Hasan Aksoy, böyle bir girişimin birçok nedenle hukuka aykırı olduğunu, en başta da söz konusu para talebinin zaman aşımına uğramış olduğunu açıklamıştı. 

AKÇED konuyla ilgili Halk toplantıları düzenlemiş, bu toplantılar sonundan Akbük halkının bir bölümü kendilerine tebliğ edilen su katılım payları ihbarnamelerinin iptali için Aydın Vergi Mahkemesi’ne başvurmuştu. Konuyla ilgili Aydın Vergi Mahkemesi vatandaşa gönderilen ihbarnamelerin zaman aşımına uğramış olduğuna hükmederek, vatandaşlara gönderilen ödeme ihbarnamelerinin hukuka aykırı olarak düzenlenmiş olduğuna karar verdi. 

“HUKUK DIŞI TAVIR ADALETE TOSLAMIŞTIR” 
Konu ile ilgili olarak konuşan Av. Hasan Aksoy “Hukuka aykırı olan uygulamalar günün birinde mutlaka adaletin terazisinde tartılacaktır. Bugün Akbük’de yaşanan olay da, hukuk tanımayan bir belediyenin inatla sürdürdüğü hukuk dışı tavrın adalete toslamasından ibarettir. Bu konuda hukuk savaşı veren tüm bilinçli Akbüklü hemşerilerimi kutluyorum.”dedi. 

Akbük Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) Başkanı Ferda Kılıç ise, “Amaç kanalizasyon şebekesinin yapımı olarak takdim edildi. Bizim bir çevreci olarak bunun karşısında yer almamız mümkün değildi. Ancak uygulama tamamen hukuka aykırı idi. Yönetim durdu durdu Akbük Belediyesi’nin kapatılmasına çok kısa bir süre kala bu işe giriştiğini duyurdu ve zaman aşımına uğramış geçmiş su projesine ait alacakları tahsil etmek için harekete geçti. 

Alacak bu yönetim zamanında zaman aşımına uğramıştır. Gerçekten böyle bir projede samimi olunsaydı, alacak zaman aşımına uğramadan bu işe girişilirdi. O zaman da herkes bu girimi alkışlardı. Biz AKÇED olarak doğrunun, çevre değerlerinin ve hukukun yanındayız. Bilinçli Akbük halkının aydınlık cephesiyiz”dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER