banner249

81 ilin meşhur ürünleri, bakın nerede satılacak

türkiye'de önemli karayollarının kavşak noktalarından biri olan afyonkarahisar'ın bayat ilçesinde, 81 ilin ürünlerinin teşhir ve satışına imkan sağlanacak pazar kurulması için proje hazırlandı.

81 ilin meşhur ürünleri, bakın nerede satılacak
banner240
Bayat Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, Bayat;ın, Afyonkarahisar-Ankara karayolunda önemli bir noktada yer aldığını söyledi. İlçenin en önemli özelliğinin, kök boyalı kilim üretimi olduğunu belirten Ertekin, Afyonkarahisar;ın, karayolu ulaşımında Türkiye;nin doğusu ile batısının, kuzeyi ile güneyinin kesiştiği noktada bulunduğunu bildirdi.

Ertekin, Afyonkarahisar-Ankara karayolunun kullanan vatandaşlara yönelik geliştirdikleri ;;Ay-Yıldız;; projesinin dikkat çekici olması için her türlü ayrıntının düşünüldüğünü dile getirerek, şöyle konuştu, ;;Bayat;tan günde 100 binin üzerinde araç geçiyor. Mola ve dinlenme yeri olarak planlanan Ay-Yıldız projesi hayata geçince sürücü ve yolculara, kaliteli hizmet alacakları, kaliteli zaman geçirecekleri bir alan oluşturacak. Projede bekleme salonlarından restoranlara, gezi alanlarından eğlence noktalarına birçok özelliğin yanında 81 ilin adıyla özdeşleşen patentli ürünlerin pazarlanacağı bölümler yer alacak. Oltu taşı alacaksanız, Erzurum;a gitmeniz gerekmeyecek. Bunu Afyonkarahisar;dan geçerken temin edebileceksiniz. Artvin;in, Van;ın, Konya;nın, Kastamonu;nun, Kayseri;nin ve diğer illerin patentli ürünleri burada teşhir edilip satılacak.;;

PAZARDA 300 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Projenin hazırlık aşamasının tamamlandığını ve bütçesinin 1,5 milyon lira olduğunu dile getiren Ertekin, Zafer Kalkınma Ajansı;ndan 500 bin liraya kadar destek alabileceklerini, kalan miktar için kaynak arayışlarının sürdüğünü anlattı.

Ertekin, kadın istihdamının artırılması yönünde de çaba harcadıklarını ve proje kapsamında her ilin tanıtılıp ürünlerinin yer alacağı bölümlerde toplam 178 kadının istihdam edileceğini ifade etti. Toplam 300 kişiye istihdam sağlayacak projenin ilgi göreceğine inandıklarını kaydeden Ertekin, ;;İlçemize ve Afyonkarahisar;a ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak proje, ilçemizden göç vermemizi de engelleyecek;; dedi.
Ertekin, projenin uygulanabilmesi için gereken maddi kaynağın, projede yer almak isteyen şirketlerden sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER