banner249

70 karede Kütahya neden yok!

Kütahya'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen '5. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 70 fotoğrafın yer aldığı sergi Kütahya Sevgi Yolu'nda ziyarete açıldı.

70 karede Kütahya neden yok!
banner240

Tarımın ve toprağın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek, tarım sektörüne olan ilginin artırılarak, çalışanların kültürel aktivitelerle motivasyonunu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen 'Tarım ve İnsan' konulu 5. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 70 fotoğrafın yer aldığı sergi Kütahya da görücüye çıktı. 


Sevgi Yolu üzerinde kurularak Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa İngenç tarafından açılışı yapılan fotoğraf sergisinin 5 gün süreyle ziyaretçilere sergileneceğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 70 fotoğraftan oluşan sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dele getirdi.

Gümüş, fotoğrafların ülkedeki tarım kültürünü en iyi şekilde yansıttığını ifade etti. Tarımın insan beslenmesinin kaynağı olduğu sürece vazgeçilmez bir uğraşı olarak kalmaya devam edeceğini söyleyen Müdürü Gümüş, "Sergilenen fotoğraflara baktığınızda belki köyünüzün, belki dağınızın, belki ovanızın, gölünüzün, belki de özlemini duyduğunuz her hangi bir şeyi göreceksiniz. Herkes kendinden yöresinden mutlaka bir şeyler bulacaktır. Gönül isterdi ki sergilenen fotoğraflar arasında Kütahya'dan da kareler olsun. Buradan fotoğraf meraklılarına seslenerek, bundan sonraki yarışmalarda ilimizden de fotoğraf karelerinin olduğu sergilerde buluşmayı ümit ediyorum" diye konuştu. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi tarafından düzenlenen 5. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar, 5 gün süre ile Kütahya'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergideki fotoğraflarda, Türkiye'nin sahip olduğu doğal zenginlikler ve tarımsal kültür birikimi gözler önüne seriliyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER