banner249

İzmir’de madalyalı dilenci

Eski Milli maratoncu Fikret İz, geçimini sağlamak için İzmir Alsancak'ta dilencilik yapıyor. Ülkede sporculara destek verilmediğinden dertli olduğunu söyleyen madalyalı dilenci İz, maddi bir kazancı olmadığı için karısının kendisini terk ederek Torbalı ilçesine yerleştiğini söyledi.

İzmir’de madalyalı dilenci
banner240
Türkiye Şampiyonu Milli eski maratoncu Fikret İz, geçimini sağlayamadığı için dilendiğini ve kimsenin kendisine sahip çıkmadığını söyledi. İzmir’i birçok ulusal turnuvada temsil ettiğini ve şampiyonlukları olduğunu vurgulayan İz, geçen 6 ay boyunca sokaklarda yaşadığını kaydetti. Kemeraltı’nda işporta tezgahının olduğunu fakat zabıtalar tarafından kaldırıldığını ifade eden İz, yetkililerin kendisine sahip çıkmasını istedi. 

Tek varlığının o yıllarda kazandığı madalyalar olduğunu söyleyen İz, madalyaların kendisi için çok değerli olduğunu zor durumda kalmadığı sürece onları satmak istemediğinin altını çizdi. 62 yaşında olan madalyalı dilenci İz, “Maraton koşmak kolay bir şey değildir. Biz Türkiye’yi İzmir’i en iyi şekilde temsil etmek için uğraştık. Bunun sonucu ne oldu? Sokaklar da dilenmek tabii ki. Bu benim ayıbım değil, bana sahip çıkmayanların ayıbı" dedi.

“KARIM BENİ TERK EDİP TORBALI’YA YERLEŞTİ”
Eve götürecek ekmek parası olmadığı için zor günlerden geçtiğini aktaran 62 yaşındaki eski milli sporcu, karısının kendisini bu yüzden terk ettiğini ve eşinin Torbalı ilçesine yerleştiğini belirtti. Çocuklarını da yanına alan eşinden ve çocuklarından uzun süre haber alamadığını ifade eden İz, kimsenin onu arayıp sormadığını çocuklarını çok özlediğini ifade etti. 

‘Düşenin dostu olmaz’ diyen eski atlet, gerekli mercilerden yardım istediğini ve bundan bir sonuç alamadığını ifade etti. İz, “Maalesef ülkemizde sporculara yeterince destek verilmiyor. Bir lokma ekmeğe muhtacım, ne yatacak yerim ne de karnımı doyuracak sıcak bir aşım var. Dilenerek geçimimi sağlıyorum" dedi. 

20 Kupa ve 60 geçkin madalyaya sahip olan İz, "Ben 1972 senesin den buyana bir çok madalya ve kupa getirerek Türkiye’yi temsil ettim. Şimdi bu halim beni çok üzüyor bir ardım eli uzatılmasını bekliyorum. Geçimimizi sağlamak için hırsızlık mı yapalım? İnsanlara hele ki milli olmuş ülkeyi kenti temsil etmiş insanlara biraz sahip çıkılması gerekir” diye konuştu.

“SOKAKLAR, HUZUR EVİNDEN DAHA İYİ
”Dilenciliğin gurur kırıcı bir durum olduğunu fakat bundan başka bir çaresinin olmadığını vurgulan İz, parası olmadığı için kirada olduğu evden atıldığını yaklaşık 6 aydır sokaklarda yaşadığını ifade etti. Sokaklarda parklarda yaşadığını ileten İz, daha önce huzurevinde yaşadığını fakat burada kendisine ilgi gösterilmediğini söyledi.

 Huzurevinlerinin göstermelik olduğunu ileri süren İz, “Daha önce huzurevine yerleştirildim. Oralarda yaşanmaz. İnsana değer vermiyorlar. Huzur evinde kalmaktansa sokaklarda parklarda yaşamayı tercih ediyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER