banner249

60 cenaze bu tırla memleketlerine gönderildi

menderes ilçesinde kaçakları taşıyan teknenin battığı kazada hayatını kaybeden 63 kişiden 60'ının cenazeleri, sağ kurtulan 27 kişiyle Åžanlıurfa'ya gönderildi.

60 cenaze bu tırla memleketlerine gönderildi
banner240
İzmir;deki 3 ayrı morgdan alınarak, tabutlarla Yeni Buca Mezarlığı;na getirilen 60 kişinin naaşı, işlemlerin tamamlanmasının ardından, İzmir Valiliğince kiralanan soğutma sistemi olan bir tıra yerleştirildi.

Tabutların yerleştirilmesinin ardından kazadan kurtulan 27 kişinin de arasında bulunduğu grup, ölenler için Fatiha okudu, birbirlerine taziyede sundu. Arapça yazılmış ;;Ateşten denize;; yazılı pankartın tırın önüne asılmasının ardından ölenlerin yakınları tekbir getirip, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed aleyhine sloganlar attı.

Ölenlerin yakınları, daha sonra kendilerini götürmek için gelen otobüse binip, cenazelerin bulunduğu tırla Şanlıurfa;ya hareket etti. Cenazelerin, Suriye;de toprağa verileceği, kazadan kurtulanlardan dileyenlerin de Şanlıurfa;da kampa yerleştirileceği öğrenildi.

İzmir Menderes açıklarında 6 Eylül;de meydana gelen kazada, arasında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 63 kişi yaşamını yitirmiş, 2;si tekne kaptanı ve yardımcısı olmak üzere 49 kişi sağ kurtarılmıştı. Kazada hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri daha önce yakınları tarafından alınmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER