banner249

6 Bin yeni üye CHP’ye katıldı

İzmir’de düzenlenen CHP Üye Katılım Şöleni’nde 6 bin kişiye rozetleri takıldı.

6 Bin yeni üye CHP’ye katıldı
banner240

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşen şölende CHP’ye katılma kararı alan 6 bin kişiye rozetleri takıldı. Törene CHP Genel Başkan yardımcıları Adnan Keskin ve Sezgin Tanrıkulu’nun yanı sıra CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP ilçe başkanları, PM üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 


Şölen şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halkoyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yaptığı konuşmada, “Kimsenin şüphesi olmasın. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’de yeniden CHP’yi solun, sosyal demokrasinin şemsiyesi yapacağız. 2014’te önce yerelde, sonra da 2015’te solu yeniden bu çatı altında buluşturacağız. Biz kavramları içini boşaltmadan yerleştirmeye çalışıyoruz. Yeniden Türkiye’yi bütünleştiriyoruz CHP çatısı altında. Bunu ilmik ilmik örerek yapıyoruz. Şırnak’ta, Hakkari’de, insanlarımızı ötekileştirmeden, ayrıştırmadan yapıyoruz. Yeniden yeniden Türkiye’yi solla, sosyal demokrasiyle buluşturmak için buradayız” dedi. 

“TÜRKİYE BİR KUTUPLAŞMA İÇERİSİNDE” 
“Hep beraber Türkiye’yi yeniden solla, sosyal demokrasinin insan değerleriyle CHP çatısı altında buluşturacağız. Her yeri İzmir’in hoşgörüsüyle alacağız. Türkiye bir kutuplaşma içerisinde. Ama kimsenin şüphesi olmasın, solun değerleri, sosyal demokrasinin değerleri var. Ve Türkiye’de her şeye rağmen CHP var” diyen Sezgin Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi ötekileştirdiler ama biz herkesi farklı olan herkesi dinleriyle, dilleriyle, kimlikleriyle ötekileştirmeden Türkiye’nin partisi yapacağız. Bugün İzmir’de Türkiye’nin tüm ötekileri, renkleri, işçileri, emekleri, Kürtleri, Lazları, Romanları bugün artık CHP çatısı altında. Yeniden halkların kardeşliğini bu çatı altında birleştireceğiz. Bizim alnımız açık. Türkiye’nin tüm sorunlarına çözüm üretiyoruz.

 Hakkari’de ne söylüyorsak, Edirne’de Şırnak’ta onu söylüyoruz. Yeniden yeniden CHP ve yeni CHP, yine sol, inadına CHP.” CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de, gelir dağılımı dengesizlikleri ve genç işsizliği ile Cumhuriyet değerlerinin aşındırılma çabaları olduğuna değindi. Keskin, Türkiye’de demokrasi ve insan hakları sorunları olduğunu savunarak, “Ülkemizde demokrasi, insan hakları sorunu vardır. İleri demokrasi ile ekranlara çıkan siyasi iktidar, demokrasimizi defolu bir mal haline getirmiştir. İnsanlar siyasal iktidarın baskısını hissetmektedir. Bu olumsuzluklara karşın toplumun dinamik kesimlerini sindirebilmek için siyasal iktidar sistemin ana unsurlarını çökertmeye çalışmaktadır. Yargı siyasal iktidarın şube müdürlüğü haline getirilmiştir” dedi. 

“TÜRKİYE’NİN BU ZORBA İKTİDARDAN SIYRILMASI GEREKİYOR” “Türkiye bu girdabından, bu zorba iktidardan sıyrılması gerekiyor. Türkiye’nin büyük bir demokratik depreme, bir toplumsal restorasyona ve etik uygulamasına ihtiyacı bulunmaktadır. Böylesine köklü bir değişimi gerçekleştirmek için yeni bir toplumsal sınıfın önderliğinde Türkiye’nin bir sivil başkaldırıya, direnişe ihtiyacı var” diyen Keskin, şunları kaydetti: “Cumhuriyetle kazandığımız temelleri aşındırabilmek için tarihteki kabuk bağlamış yaraları kaşınıyor. Bağımsızlık ve onur simgelerimizi etkisizleştirme gayretleri var. Bayramların kutlanmasını engellemeye çalışıyorlar. Sosyal demokrasi için emek en yüce değerdir, insan en değerli varlıktır. Ülkemizde daha çok sosyal demokrasiye ihtiyaç vardır. 

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunları ancak sosyal demokrat bir anlayışla çözülebilir. Sosyal demokrasinin Türkiye’deki örgütlü gücü CHP’dir. CHP kendi tarihsel sorumluluğunu yerine getirebilecek bir yapıya sahiptir.” Konuşmaların ardından CHP’ye katılan 6 bin kişiye rozet takma törenine geçildi. Keskin, Tanrıkulu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni partililere rozet taktı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER