banner249

4 yılda 8 bin genç Çanakkale'yi gezdi

Denizli Belediyesi, 4 yılda lise ve dengi okullarda eğitim gören yaklaşık 8000 lise öğrencisini Çanakkale Destanı’nın yazıldığı topraklara götürdü.

4 yılda 8 bin genç Çanakkale'yi gezdi
banner240

Gençlerin ülke ve yaşadığı topluma olan aidiyet duygusunu güçlendirmek için Genç Denizli Projesi kapsamında gerçekleştirilen gezileri son derece önemsediğini dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Çanakkale Zaferi'ni, gençlere yerinde anlatmak, vatan sevgisinin ne demek olduğunu aktarmak için bu geziler son derece önemli" dedi. 


Denizli Belediyesi, 4 yılda lise ve dengi okullarda eğitim gören yaklaşık 8000 lise öğrencisini Çanakkale Destanı’nın yazıldığı topraklara götürdü. Genç Denizli Projesi kapsamında gerçekleştirilen geziler ile gençlerin ülke ve yaşadığı topluma olan aidiyet duygularını güçlendirmek istediklerini dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal etkinlikler arasında farklı bir yeri olan bu geziler ile geçmişten geleceğe bir köprü kuruyoruz. 

Gençlerimize tarihimizle ilgili yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyoruz. Bu geziler ile Çanakkale savaşlarının tarihimizdeki yerini, dayanışmanın, kaynaşmanın önemini gençlerimize kavratmaya çalışıyoruz. Genç Denizli Projesi ile son 4 yılda 8000 lise öğrencisini destanın yazıldığı topraklara götürdük. Gezi sonrası gençlerin geziye ilişkin düşüncelerini duydukça ne denli doğru bir iş yaptığımızı çok net görüyoruz" dedi. 

Çanakkale'de yaşananların unutulmaması gerektiğini ve bu konuda Denizli Belediyesi'nin çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirten Başkan Zolan, "Sahip olduğumuz cennet ülkemizin ne zorluklarla bize emanet edildiğini, tarih bilinci ile birlikte ülkeyi ayakta tutan manevi değerlerimizi yoğun bir şekilde yeniden hissettiğimiz bu gezi inanıyorum ki gençlerimizin ufkunu aydınlatıyordur. 

Aynı zamanda bu cennet vatanı bize hediye eden şehitlerimizin üzerimizdeki haklarını hatırlayarak, düşünerek, hissederek, onların ruhlarının şad olmasını sağlıyordur. Gençler bu gezilerden daha da artmış olan vatan sevgisi, inancın gücü, dayanışma, umut, çaresiz sanılan durumlarda bile kendine güvenip dayanışma içinde olmayı, başarma gücü, düşmanına dahi saygılı olma erdemliliği gibi pek çok değerlerle geri dönüyor. Gelecekte de bu gezilerin devamlılığı için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER