banner249

Minnetle anıyoruz..!

cumhuriyetimizin kurucusu gazi mustafa kemal atatürk'ün vefatının 74. yıldönümü dolayısıyla kent protokolü ve siyasiler birer mesaj yayınladı.

Minnetle anıyoruz..!
banner240
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 74. Yıl dönümü nedeniyle haber merkezimize ulaşan mesajlarda şu ifadelere yer verildi.

DENİZLİ VALİSİ ABDÜLKADİR DEMİR
Yaşamı ve başarılarıyla bir ulusa önderlik ederek Türkiye Cumhuriyetini bizlere armağan eden Büyük Önder Atatürk’ü ebediyete intikalinin 74. yılında saygı ve gönül borcu duyarak, rahmetle anıyoruz. Bugün Millet olarak vazifemiz “Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği Cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır.” sözlerinde olduğu gibi Atatürk’ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren nesiller yetiştirerek, ihtiyaç duyacakları özgüven ve inanca sahip olmalarını sağlamaktır. Bu amaçla “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyerek tüm dünyayı barışa davet eden Atatürk’ün çizdiği aydınlık yolda bu vatan için durmaksızın çalışan Denizli Halkı’nı Büyük Önder Atatürk’ün huzurunda birlik ve beraberlik çağrısı yapmak için 10 Kasım Cuma günü saat 08.50’de Valilik Binası önünde gerçekleştirilecek anma törenine davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük lider ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Türkiye Cumhuriyetinin banisi, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk;ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 74. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün hem eseri hem de destanıdır. Öyle bir destandır ki onun tutuştuğu Hürriyet meşalesi esir milletleri ayaklandırmış bağımsızlıklarını kazanabilmek için “Atatürk’ü kendimize örnek aldık” demişler ve bağımsızlıklarını geri almışlardır. Onun milleti ile yazmış olduğu destan, bir milletin her türlü imkansızlık içerisinde, dahi bir liderle neler yapabileceğinin bir göstergesi olmuştur.
Bu nedenlerle onun izinde yürüyen ve ulaştığı noktayı daha ilerilere taşıyacak bir kuvvetin varlığını damarlarındaki asil kanda hissetmekte olan Türk evladı, kendisinden beklenen başarıyı elde etmektedir ve etmeye de devam edecektir.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİHAT ZEYBEKCİ
Gazi Mustafa Kemal’in, ölümünün 74. yılında özlemle anıyoruz. Bu millet geçen 74 yıl içinde O’nun koyduğu ilkeler doğrultusunda yolunu, yönünü çizerek bu günlere kadar geldi. Eğer bu günleri Gazi Mustafa Kemal görmüş olsaydı, Türk Milleti’nin onlarca oyunlara ve engellemelere rağmen ulaştığı yerin azımsanmayacağını ve onlarca yıl önce işaret ettiği ileri medeniyetler seviyesinin hayata geçirilmekte olduğunu görürdü. Bizler bu günlerin sorumluluğunu alan insanlar olarak, yüz binlerce şehit kanıyla vatanlaşan bu toprakları korumak ve yarınlara taşımakla görevliyiz. Bu bilinç ve erdemle çalışıyoruz. Ebediyete intikalinin 74. Yılında Gazi Mustafa Kemal’in bizlere emanet ettiği değerleri gerçek anlamda koruyup bu millete olan borcumuzu hakkıyla ödemeye çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle emanetinin emin ellerde olduğunun bilinmesini istiyor, Gazi Mustafa Kemal ve tüm silah arkadaşları saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde Onu rahmetle saygıyla anıyoruz. Onun bizim için gösterdiği hedefler ve ‘bağımsızlık ve Demokrasi benim karakterimdir’ düşüncesi bizim de vazgeçilmez hedeflerimizdir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ve silah arkadaşlarının bize emaneti olan bu güzel ülkeyi korumak geliştirmek ve bu büyük milleti mutlu etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad mekânın Cennet olsun.

CHP DENİZLİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI ÖMER YURTSEVEN
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. yılında onu bir kere daha saygıyla anıyoruz. Bugün üzülerek görmekteyiz ki; Büyük Önderin ilkeleri tek tek yok edilmeye çalışılmaktadır. Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünde Cumhuriyet Bayramını kutlayanlara devletin güvenlik kuvvetleri şiddet uygulamaktadır. Atatürk’ün Kurduğu Cumhuriyete açıkça saldırılmaktadır. Atatürk’ün arkadaşlarıyla birlikte yedi düvele karşı verdiği savaşı görmeyenler ülkeyi bölmek için her türlü gayretin içerisinde bulunmaktadır. Bu oluşumların karşısında siyasal iktidar çaresizlik içindedir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü tartışılır hale gelmiştir.

DENİZLİ BARO BAŞKANI MÜJDAT İLHAN
Ulusumuzun ışık kaynağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 74. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Büyük devlet adamı Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile çağdaş uygarlık yolunda yürümeye; onun kurduğu Türkiye Cumhuriyetimizi ebediyete kadar yaşatacağımıza, ülkemizin hak ettiği aydınlıklara onun izinden gideceğimize söz veriyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER