banner249

Avusturya Muğla ilişkileri bu ziyaretle gelişecek

avusturya'nın ankara büyükelçisi klaus wölfer, avusturya ile muğla arasında ekonomik ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.

Avusturya Muğla ilişkileri bu ziyaretle gelişecek
banner240
Büyükelçi Wölfer, Muğla Valisi Fatih Şahin;i ziyaret etti. Wölfer, ziyarette yaptığı konuşmada, Avusturya;nın fahri konsolosluğunun bulunduğu bölgelere gezi düzenlediğini, bu kapsamda Bodrum;daki fahri konsolosluğu ziyaret etmek için Muğla;ya geldiğini söyledi.

Muğla;nın Türkiye;nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ve kendilerinin de bu kenti önemsediğini ifade eden Wölfer, "Avusturya ile Muğla arasında ekonomik ilişkiler kurmak istiyoruz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için Vali Şahin;i ziyaret ettim" dedi.

Avusturya;dan Muğla;nın Bodrum ve diğer ilçelerine çok sayıda turistin geldiğini dile getiren Wölfer, Türkiye ve Muğla;dan da Avusturya;ya kayak yapmak ve öğrenmek için turist geleceğini umut ettiklerini belirtti.

Muğla Valisi Fatih Şahin de ekonomik ilişkileri geliştirme açısından ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Avusturya ile ilişkilerin ticaretin dışında sosyal ve kültürel alanda da geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Şahin, bu konuda da karşılıklı görüşmelerin çok önemli olduğunu belirtti.

Bölgeye Avusturya;dan daha çok turist almak için gayret sarf etmeleri gerektiğini anlatan Şahin, "Son dönemde ekonomik seviyemiz yükseldikçe Türkiye;den yabancı ülkelere de seyahatler giderek artıyor. Turizmde ve ekonomik alanda yapabileceğimiz çalışmalar varsa onları da ayrıca konuşacağız" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER