banner249

20 milyonu çöp etti!

Denizli'nin önemli bir cazibe merkezi olan Ornaz Vadisi içerisinde bulunan ve yapımı 2018 yılında tamamlanan restoran ve cafe binası, 4,5 yıldır atıl durumda bekliyor. 

20 milyonu çöp etti!
banner240

Konuyla ilgili açıklama yapan Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, bu durumu eleştirerek "Merkezefendi’de yaşayan hemşehrilerimizi cezalandırıyorlar" dedi ve 20 milyonluk tesisin çürümeye terk edilmesine tepki gösterdi.

350 metrekare kapalı alana sahip olan ve içerisinde otopark ve bahçe alanları bulunan bu tesis, AK Parti döneminde 'restoran ve cafe' olarak yapımı tamamlanmış, ancak iç tefrişat işlemleri seçim sonrasına bırakılmıştı. Belediyenin CHP'ye geçmesiyle birlikte ise bu önemli tesis atıl durumda kaderine terk edildi.

Aki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu binanın AK Parti döneminden kalması nedeniyle yapılmadığını düşünüyorum. Anlam veremedim. Bu görüntü bana 90’lı yılları hatırlatıyor. O zamanlarda da temeli atılmış ve yarıda kalmış havalimanları ve spor komplekslerini sık sık görürdük." şeklinde ifadeler kullandı.

Ornaz Vadisi'nin yaz aylarında halkın nefes alabildiği ve piknik yapabildiği önemli bir mekan olduğunu vurgulayan Aki, bu tesisin 4,5 yıldır bekletilmesini eleştirerek, "Denizli; sanayinin, ticaretin geliştiği bir yer. İnsanlar dışarıda da sık sık aktivite yapıyor. Dışarıdan gelen misafirler için de Ornaz Vadisi son derece uygun. Atıl durumda kalan binada bunun için düşünülmüş ancak 4,5 yıldır kaderine terk edilmiş ve çürümeye bırakılmış. Binanın sadece iç teşrifatı kalmış ve yaz aylarında hizmete alınması için plan yapılmış." dedi.

AK Parti'nin seçimi kaybetmesi sonrası, CHP'li başkanın göreve gelmesiyle tesisin durumunun değiştiğini belirten Aki, konuyu Merkezefendi Belediye Meclisi'ne taşıyacaklarını ifade etti. Aki, yıllardır tesisin ne zaman açılacağını beklediklerini ve belediye yönetiminin neyi beklediğini anlayamadıklarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2023, 09:19

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER