banner249

Yeni yöntem ekran görüntüsü!

Söke ilçesinde gerçekleşen son olayda, biri kadın iki dolandırıcı çıktı ve üç ayrı işyerinden alışveriş yaparak İBAN dolandırıcılığıyla mağaza sahiplerini mağdur etti.

Yeni yöntem ekran görüntüsü!
banner240

İşyerlerine gelen bu şahıslar, yaklaşık olarak 22 bin TL değerinde alışveriş yaptıkları iki giyim mağazası ile bir telefon mağazasını hedef aldılar. Bu ikinci çifte dolandırıcılar olduğunu söyleyerek, her işyerine aynı yöntemi uyguladılar.

Dolandırıcılar, ödeme işlemlerini İBAN hesabına yaptıklarını ve dekontlarını gösterdiler. Ancak, ödemelerin işyeri sahiplerinin hesaplarına geçmediği anlaşıldı. Daha sonra ortaya çıkan gerçek, dolandırıcıların gösterdikleri dekontların sahte olduğuydu ve bu dekontlar telefonlardan ekran görüntüsü alınarak hazırlanmıştı.

Mağdurlar durumu hemen fark ederek Emniyet'e suç duyurusunda bulundular. Söke polisi, güvenlik kameralarını inceleyerek şahısların kimliklerini tespit etti ve takip etmeye başladı. Üç işyeri sahibi dolandırıldıktan sonra başka işyerlerinin de aynı yöntemle dolandırıldığına dair bilgiler de ortaya çıktı.

İş yeri sahibi Bilgihan Altıntop, yaşadıkları olayı şu şekilde anlattı: "İki şahıs işyerimize geldi. Alışveriş yaptılar, aldıkları ürünleri paketledik ve hatta valizlere yerleştirdik. Daha sonra önce internet bağlantısı istediler ve biz de verdik. İBAN aracılığıyla hesaba para geçtiklerini belirtip, telefon ekranından dekont gösterdiler. Paranın hesaba geçmesini beklemelerini istedik, ama bu sırada başka bir müşteriyle ilgilenirken kaçıp gittiler. Farkına vardık, arkalarından gittik ama bulamadık. Daha sonra emniyete haber verdik. Bizim dışımızda başka işyerlerini de aynı şekilde dolandırdıklarını öğrendik. Şahısların yakalanıp, gerekli cezayı çekmelerini istiyoruz."

Dolandırıcıların alışveriş anları ve rahat tavırları güvenlik kameralarına yansırken, şahıslar olay yerinden hızla uzaklaştılar. Söke polisi, dolandırıcıları yakalamak için yoğun bir çalışma yürütüyor ve soruşturma devam ediyor.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER