banner249

125 adet kurbanlık koyunu hamile çıktı

İzmir'de hayvan pazarına satış yapmak için Van'dan getirdiği küçükbaş hayvanların hepsinin hamile olduğunu öğrenen vatandaş şok oldu.

125 adet kurbanlık koyunu hamile çıktı
banner240

Kurban Bayramı dolayısıyla İzmir’deki Bornova Işıkkent Hayvan Pazarı’na Van’dan 125 adet koyun getiren Mehmet Şerif İncu (48), tüm hayvanlarının hamile olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. 


İnşaatlarda işçilik yaparken biriktirdiği 55 bin lira para ile memleketi Van’dan 125 adet koyun alarak kurban bayramında para kazanmak isteyen İncu, “Böyle olduğunu bilsem bu hayvanları getirmezdim. Hayvanların hepsi gebe çıktı” diyerek şaşkınlık içerisinde şunları söyledi:

“Gebe olduğunu bilmeden bazılarını sattım. Tekrar geri alacağım. Satamıyorum satarsam vicdan azabı çekeceğim. Bunları bana veren ne vicdansız bir adammış.”Kendisinden hamile kurbanları alan müşterilerine de seslenen İncu, “Ben de telefonlarınız yok. Arefe gününü beklemeyin yanıma gelin. Kendinize de başka yerden kurban tedarik edin. Bir yardım ve destek bekliyorum. Bana bir dam versinler. Biri gelir toptan alıp bakarsa belki öyle satabilirim. 

Başka türlü kesin ben bunları satmam. Bornova Belediye Başkanı’ndan da yardım bekliyorum” dedi.Kurban pazarındaki satıcılar ise, Bakanlık tarafından kontrollerin artırılmasını talep ederek, “Hayvanların hamile olduğu takip edilmeli ve rapor verilmeli. Tarım Bakanlığı’ndan çok rica ediyoruz, böyle kontrolsüz hayvanları göndermesinler. Kimse de böylece mağdur olmaz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER