banner249

1 yılda 2,1 milyar ekmek çöpe gidiyor

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz, Türkiye'de yılda 2,1 milyar ekmeğin çöpe gittiğini söyledi.

1 yılda 2,1 milyar ekmek çöpe gidiyor
banner240

Yorulmaz, Kütahya'da ekmek israfının önlenmesi amacıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen bayat ekmekten yapılan yiyecekler büyük ilgi gördüğünü kaydetti. 


Ekmek israfının dünyada ve ülkemizde ulaştığı korkunç rakamlara dikkat çekerek, ekmek israfının önemini anlatmak amacıyla, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde, Kütahya Fırıncılar Odası ve Profesyonel Aşçılar Derneği desteğiyle, bayat ekmeklerin nasıl değerlendirilebileceği konularında etkinlik gerçekleştirildi.

Gerek ekmek israfı, gerekse düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, "Ekmek israfı tarımımız, ülkemiz, geleceğimiz için çok önemli. Bir yılda 2,1 milyar ekmek çöpe atılıyor. Atılan ekmeklerle 542 bin ton buğday israf ediliyor. Bu da emek, zaman, alın terinin çöpe atılması anlamına geliyor. Ekmekte israfa son vererek bu israfı geleceğimize yatırıma çevirebiliriz" dedi. 

Yorulmaz, ülke genelinde düzenlenen ekmek israfı önleme kampanyasıyla bir yılda ülke ekonomisine 2.8 milyar TL katkı sağlandığını, israfın yüzde 18 azaldığına dikkat çekti. Düzenlenen sergide, Fırında Kızartılmış Ekmek Çeşitleri, Tuzlu Yoğurtlu Ekmek Oruğu Çorbası, Hettüş, Kızarmış Çıtır Ekmekli Salata, Bayat Ekmekli Tarator, Cevizli Ekmek Ezmesi, Çerkez Tavuğu, Yumurtalı Ekmek, Yumurtalı Peynirli Ekmek, Ekmek Oruğu (İçli Köfte), Kızarmış Sebzeler, Bayat Ekmek Köftesi, Bayat Ekmek Rendesi ile Kaplanmış Tavuk Göğsü, Yoğurtlu Kebap, Tavuklu Papara Sote; tatlı olarak da Kuru Ekmekli Üzümlü ve Çikolatalı Puding, Kurutulmuş Şerbetlenmiş Ekmek Üzerinde Muhallebi, Ekmek Pudingi, Mozaik Pasta, Frambuazlı Ekmek Tatlısı katılımcılar ve vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle tüketildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER