banner249

Denizin dibinden çıkanlar şaşırttı

Bodrum ilçesinde yapılan deniz dibi temizliğinde çıkan çöpler görenleri şaşırttı.

Denizin dibinden çıkanlar şaşırttı
banner240

Bodrum’da, Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi (STH), İnaf Gari sinema filminin çekim öncesi deniz dibini temizleyerek farkındalık oluşturmak isteyen filmin yönetmeni ve oyuncuları denizin dibinden çıkanlara şaşırdı. Birçok şişe, araba lastiği, halı çıkan denizden bir de kapı çıkınca yönetmen Harun Özakıncı isyan etti. 


Denizin dibinden çıkanlara vatandaşlar ise şaşkınlıkla baktı. İnaf Gari filminin, çöpler ile adını yazarak Kumbahçe meydanında çöpleri sergileyen Özakıncı, "herkes bunu görsün ve utansın" ifadelerini kullandı. Özakıncı, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Gördüklerimize çok üzüldük. Bu kadar kirlilik deniz dibinden çıktı. Bunu yapan insanlar. Kapının, halı ve şişelerin ne işi var denizin dibinde. 

Bu kirliliği en çok yapanlar denizi bilen insanlardır. Bir teneke bulduk denizin dibinde içinde yengeç vardı. Yağ tenekesinin içinde büyümüş. Tenekeye bir iki delik açmışlar yağ bitince denize atmışlar tenekeyi. Yengeçte içinde yaşamaya başlamış. Bir müddet sonra yengeç büyüyünce içinden çıkamamış ve hayatını tenekenin içinde geçirmeye devam etmiş. Bu yüzden herkes dikkatli olsun denize bir şey atmasın lütfen.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER