banner249

Müjdeyi Pekdemir verdi!

Denizli’de Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Derneği (Sera-Bir) Başkanı Halil Pekdemir, Denizli’de Alarko Holding tarafından kurulacak 1000 dönüm sera ile 1000 kişiye istihdam imkanı sağlanacağını ve şehrin şirket tarafından 60 milyon dolarlık (yaklaşık 1 milyar 620 milyon TL) bir yatırıma kavuşacağını söyledi.

Müjdeyi Pekdemir verdi!
banner240

Türkiye’nin önemli şirketlerinden biri olan Alarko Holding, 2023 yılı itibariyle başladığı tarım ve gıda faaliyetlerinin kapsamı içerisine Denizli’yi de aldı. Şehir, Alarko Holding’in bu girişimi ile birlikte adeta sınıf atlayacak ve bölgede seracılığın üssü haline gelecek. Alarko’nun Denizli’de 1000 dönüm arazide sera kurma gibi bir planı olduğunu belirten Sera-Bir Başkanı Halil Pekdemir, “Alarko’nun bu anlamda Denizli’yi de tercih etmesi bizler için Denizli’miz için çok önemli. 1000 dönüm sera demek 1000 kişiye iş istihdamı demek.

Denizli’ye Alarko tarafından yapılacak olan bu yatırımın toplam maliyeti 60 milyon dolar olacak. Dolayısıyla şehrimizde üretim de artacak, ihracat da artacak. Akabinde Denizli ve bölge üretimi daha iyi yerlere ulaşacak. Türkiye için böylesine önemli bir şirketin Denizli’ye yatırım yapacak olması bizler için şehrimiz için gurur kaynağıdır. Alarko gibi önemli ve büyük firmaların tarım alanında sera alanında Denizli’ye daha çok yatırım yapmasını gönülden arzu ediyoruz. Şimdiden Denizli’mize hayırlı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2023, 13:36

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER