banner249

Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu’ndan çifte kupa

Sarayköy Spor Halk Oyunları Topluluğu, Denizli’de düzenlenen Halk Oyunları Grup Şampiyonası’nda ilçeye çifte gurur yaşattı. Yıldızlar geleneksel düzenlemeli dal ve gençler geleneksel düzenlemesiz dal şampiyonu olarak iki birincilik sahibi oldu.

Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu’ndan çifte kupa
banner240

Sarayköylü gençler kuşaktan kuşağa devredilen kültür mirası halk oyunlarını yaşatırken şampiyonluklarla taçlandırıyor. Birçok kez ismini geniş kitlelere duyuran ve Türkiye şampiyonlukları elde eden Sarayköy Spor Halk Oyunları Topluluğu birincilik ezberini bozmadı.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilciliğinin birlikte düzenlediği Halk Oyunları Grup Şampiyonası, Hasan Güngör Spor Salonu’nda 19 ekibin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın da yalnız bırakmadığı halk oyunları ekibine destek için gelen Sarayköylü vatandaşlar tribünleri doldurdu.

Uyum ve performanslarıyla jüri önünde hünerlerini sergileyen Sarayköy Spor Halk Oyunları Topluluğu, görsel şölen yaşatan performanslarının sonunda uzun süre alkışlandı. “Sarayköy” sloganlarının durmadığı yarışmada Sarayköy Spor Halk Oyunları Topluluğu, çifte gurur yaşattı. Halk oyunu topluluğu yıldızlar geleneksel düzenlemeli dal ve gençler geleneksel düzenlemesiz dal şampiyonu olarak ilçeye iki birincilik kupası kazandırdı.

Kupa töreninin ardından ekibin yanına giden Başkan Özbaş, antrenör Ömür Günay’ı, sporcuları ve ailelerini tek tek tebrik etti. Günün anısına toplu fotoğraf çekilirken topluluk üyeleri simgeleri haline gelen, elleriyle bir işareti yapmayı da ihmal etmedi.

En önemli kültür miraslarımızdan birisi olan halk oyunlarına desteklerinin her zaman devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Özbaş, “ Gençlerimiz ile gurur duyuyorum. Büyük disiplin ve tutkuyla gerçekleştirdikleri provalarının meyvesini tekrar düzenlenen yarışmayla aldılar. Onlardaki bu azim ve başarı olduğu sürece Sarayköyümüz çok güzel yerlere gelmeye devam edecek. İlçemizin ismini bu tür anlamlı projelerde, etkinliklerde ve yarışmalarda duyulması bizim için onur ve gurur verici. Ben antrenörümüz Ömür Günay hocam başta olmak üzere, gençlerimize ve desteklerini hiç eksik etmeyen velilerimize çok teşekkür ederim. Hedefimiz her zaman olduğu gibi Türkiye Şampiyonluğu” dedi.

Kübra

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER