banner249

Kriptodan dolar hamlesi

Binance'in ABD kolu, ABD'de Binance ve kurucusu Changpeng Zhao aleyhine dava açılmasının ardından dolar cinsi para yatırma işlemini askıya aldı.

Kriptodan dolar hamlesi
banner240

Kripto para borsası Binance, ABD'li düzenleyici kurumların şirket ve CEO Changpeng Zhao aleyhine dava açmasının ardından dün dolar cinsinden para yatırma işlemini askıya aldığını ve bankacılık ortaklarının para çekme işlemlerini de 13 Haziran itibarıyla durdurmaya hazırlandığını açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'in ABD birimi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bir süre yalnızca kripto para işlemlerinin gerçekleştirildiği bir platforma geçiş yapmak üzere "proaktif adımlar" attığını ifade etti.

Şirket, müşterilerine gönderdiği notta kripto para cinsinden işlemler, stake yani kripto para cüzdanına para kitleme işlemi, para yatırma ve çekme işlemlerinin devam edeceğini belirtti. ABD'nin sermaye piyasaları düzenleme kurumu SEC, Pazartesi günü Binance ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtıktan yalnızca bir gün sonra bir diğer kripto para borsası Coinbase'e de dava açarak kripto piyasası üzerindeki baskıyı artırmıştı.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER