banner249

İş fırsatı doğdu!

Bazı mesleklere iş fırsatı yeniden doğdu. Türkiye'de işsizlik her geçen gün artmaya devam ederken işçi açığının olduğu bazı mesleklere ise yönelmeye başlandı.

İş fırsatı doğdu!
banner240

İşkur’un detaylı incelemeleri sonucunda Türkiye'deki işçi açığının olduğu alanlar ortaya çıktı. İŞKUR'un 2023 yılı 3'üncü çeyrek sonuç raporuna göre ülkede en çok işçi ihtiyacı duyulan sektörleri ve meslekleri ortaya çıkardı.

Türkiye'de faaliyet gösteren 16 bin 778 işletmeyle irtibata geçilerek 272 bin 419 açık iş tespit edildi. Gerçekleştirilen 'Açık İş İstatistikleri Araştırması' kapsamında gerçekleştirilen incelemede iş dünyasındaki dinamikleri ve talepleri anlamak adına önemli bir kaynak sağlıyor.

İŞKUR'un raporuna göre, açık iş sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre dikkat çekici bir yüzde 29,3'lük artış kaydedildi. En fazla açık iş talebinde bulunan sektörler ise şu şekilde sıralanıyor,

İLETİŞİM SEKTÖRÜ
Gelişen teknolojiyle birlikte bilgi ve iletişim sektörü, işgücüne olan talebi en üst seviyeye çıkarmış durumda. Özellikle şirketlerde teknoloji alanında personel sıkıntısı çekilirken bu alanı tercih edenlerin sayısı çok az.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ
Güvenlik ihtiyacının arttığı dönemlerde özel güvenlik görevlilerine olan talep önemli bir artış gösteriyor. Fakat özellikle gençler bu alana yönelmeyi pek tercih etmiyorlar

PAKETLEME İŞÇİSİ
Ambalaj sektöründeki işçilere olan talep, ürünlerin hazırlık aşamasında sürekli bir istihdam ihtiyacını beraberinde getiriyor.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER