banner249

Türkiye Gazze ve Refah Sınır Kapısı’na destek için hazır

Türkiye, Hamas-İsrail çatışması sürecinde Filistin'e destek amacıyla aktif bir rol üstlenmeye devam ediyor.

Türkiye Gazze ve Refah Sınır Kapısı’na destek için hazır
banner240

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıklamaları, Türkiye'nin bölgeye yönelik yardım girişimlerine hazır olduğunu gösteriyor. Türkiye, öncelikli olarak Gazze ve Refah Sınır Kapısı bölgelerine odaklanarak Filistin'e sağlanacak desteği göstermek amacıyla adımlar atmakta. Bu yaklaşım Filistin halkının acil ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefleyen yardımların etkili bir şekilde ulaştırılmasını sağlamayı amaçlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin yardım seferberliği için Biz hazırız şeklinde bir mesaj verdi. Bu açıklama, Türkiye'nin Filistin'e olan bağlılığını ve insani yardım çabalarını vurgulamakta.

Fahrettin Koca Al-Ahli Arab hastanesine yapılan saldırı hakkında konuştu

Al-Ahli Arab Hastanesi, son günlerde gerçekleşen korkunç bir saldırıyla sarsıldı. Fahrettin Koca bu konuyu değerlendirdi. “Bu saldırıyı bir hekim olarak değerlendiriyorum ve insan vicdanında bir yıkım olarak nitelendiriyorum. Saldırının sahipleri, iyilik, ahlak, insanlık ve insaf kavramlarını hayatlarından tamamen çıkarmış olmalılar.” dedi Hastaneler, ibadethaneler, okullar ve benzeri yerler, medeniyetlerin en korunaklı yerleri olarak kabul edilir. Bu mekanlar, savaşlar da dâhil olmak üzere hayatın her döneminde güvenli bölge olarak değerlendiriliyor. İnsan sağlığına hizmet eden bu kurumların saldırıya maruz kalması, insanlık dışı bir eylem olarak kabul edilmektedir.

Sahra hastanesi ve Gemi hastaneleri hazır!

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’deki Al-Ahli Arab Hastanesine yapılan saldırının ardından uluslararası girişimlerde bulunduklarını ve bölgeye sağlık hizmeti sunmaya hazır olduklarını açıkladı.
Bakan Koca, Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey yöneticileri, Mısır ve Lübnan sağlık bakanları ve diğer uluslararası kurumlarla görüşme diplomasisi yürüttüklerini ifade etti. Türkiye olarak Gazze veya Refah Sınır Kapısı yakınında Sahra Hastaneleri kurma ve bölgeye Gemi Hastanesi gönderme konusunda hazırlıklı olduklarını belirtti. Bu adımlar aracılığıyla Filistinli kardeşlere sağlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını vurguladı.

Şule Akyol

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER