banner249

Esnafa yüksek faiz uyarısı!

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerinden düşük faizli kredi kullanan esnafın, vergi kaydını kapatmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Gönç, maliye kaydını kapatan esnafların yüksek faiz ile karşılaşacağını ve devlet desteğini kaybedeceğini söyledi.

Esnafa yüksek faiz uyarısı!
banner240

Gönç, düşük faizli esnaf kredilerinin yarısının hazineden karşılandığını ve esnafa devlet desteği olarak sunulduğunu vurguladı. Kredi ödemeleri devam ederken vergi ve oda kaydını kapatan esnafların hazine desteğini kaybettiğini ve bankalar tarafından güncel faiz oranları üzerinden hesaplanma ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

YÜKSEK FAİZLE KARŞILAŞMAMAK İÇİN DİKKATLİ OLUN

DESOB üyelerini uyaran Gönç, "Esnaflarımız, çektiğiniz düşük faizli kredilerin taksitleri devam ederken, vergi kaydı ve oda kaydı da devam etmelidir. Kredisi devam ederken, vergi kaydı ve oda kaydından çıkan, esnaflıktan ayrılan vatandaşlarımız, yüksek faiz ile ödemekle karşı karşıya kalmıştır. Bu mağduriyetlerin artmaması için, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerinden düşük faizli esnaf kredisi çeken DESOB üyelerimizin, vergi ve oda kayıtlarının açık kalması konusunda dikkatli olmalarını önemle rica ederiz" dedi.

MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Son aylarda artan şikayetlere karşı DESOB'un girişimleri ve çalışmaları olduğunu da belirten Gönç, "İlimizde son aylarda artan bu şikayetlere karşı ise, bir seferlik faizlerin affedilmesi, tekrar kayıt yaptıran üyelerimizin yüksek faizlerinin tekrar düşük faize döndürülmesi açısından, gerekli girişimlerimiz ve çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir" dedi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER