banner249

Bu kursa gidenler patron oluyor

Konak Belediyesi’nin iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmak adına KOSGEB ile ortaklaşa yürüttüğü ve bugüne kadar 700’den fazla kişinin faydalandığı girişimcilik eğitimlerinin 8. dönemi başarıyla tamamlandı.

Bu kursa gidenler patron oluyor
banner240

70 saat süren eğitimlere katılanlar 30 bin lirası hibe olmak üzere toplam 100 bin liralık destekten faydalanarak, kendi işini kurabilecek. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sertifika törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Saha Bölge Müdürü Oğuz Kılınç, kursiyerler ile çok sayıda davetli katıldı. 


Açılan iki sınıfta toplam 60 kişinin faydalandığı girişimcilik kursunda teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim de verilerek, kursiyerler iş hayatına hazır hale getirildi. Kursiyerlerin kendi iş planlarını yazabilecek düzeye geldiği eğitimleri başarıyla tamamlayanlar arasından dileyen her bir girişimci KOSGEB’in verdiği 30 bin lirası hibe, toplam 100 bin liralık destekten faydalanarak kendi işini kurabilecek. 

BİLL GATES ÖRNEĞİ
Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni girişimcilere yapılacak her desteğin ülke ekonomisi ve sosyal yaşamın gelişmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Hem İzmir’in hem de Türkiye’nin yeni girişimcilere ihtiyacı olduğunu dile getiren Pekdaş, dünya devi Microsoft’un kurucusu Amerikalı girişimci Bill Gates’in başarısını örnek göstererek, “İki kişilik şirketi dünyanın önde gelen bir yazılım şirketine dönüştürdü. Dünyada ve Türkiye’de bu tür örnekler çok fazla var. Sizler arasından da bu tür başarılı isimlerin çıkacağına inanıyorum” dedi. 

Pekdaş, Konak Belediyesi olarak sosyal alanda da dayanışma örneği olan bu kurslara devam edeceklerini, KOSGEB ile entegre çalışmalarla çok sayıda kişiyi iş hayatına kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. 

70 SAATTE GİRİŞİMCİ OLUYORLAR
KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Saha Bölge Müdürü Oğuz Kılınç ise, 70 saat süren eğitimler sonunda kursiyerlerin becerilerini geliştirip ve kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrendiklerini belirtti. Kılınç, “18 yaşından 60 yaşına kadar pek çok vatandaşımız bu kurslara ilgi gösteriyor. Üç yıldır Konak Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz kurslara toplam 720 girişimci adayı katıldı. Kursta olduğu gibi iş hayatlarında da her zaman yanlarında olduk” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER