banner249

Bu işbirliğinin adı ‘Kardeşlik’

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS), Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünü ziyaret ederek, ortaklaşa yürütecekleri projeleri değerlendirdi.

Bu işbirliğinin adı ‘Kardeşlik’
banner240

Bugüne kadar Üniversite-Sanayi İşbirliği olarak adlandırılıp uygulamada aksaklıklar yaşandığını belirten DETGİS Başkanı İsa Dal, "Biz Pamukkale Üniversitesi ile yaptığımız bu çalışmaya Üniversite-Sanayi Kardeşliği adı verdik, zira bu çalışmalar içinde azim, samimiyet ve kararlılık var" dedi. 


Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ile DETGİS’in, Sanayi ve Üniversite işbirliği başlığı altında gerçekleştirdiği projelerin en başında, adını başlığından alan işbirliği ve iş adamı ile öğrenci ve akademisyen iletişimi yer alıyor. Daha önce birçok kez bir araya gelen DETGİS üyeleri ve genç akademisyenler, Denizli’de ve Türkiye de yapılmak istenen ve her zaman odaklanmaya çalışılan Üniversite Sanayi İşbirliği konusun da karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, DETGİS ’in Pamukkale Üniversitesi ile olan iyi iletişiminin ve samimiyetinin de verdiği güçle, birlikteliklerini ‘Kardeşlik’olan nitelendirdi. 

DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, ‘’Derneğimiz, Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisi Bölümü öğrencilerinin kendileri için ne denli değerli olduğunu her platformda belirtmiş ve bu değeri, öğrencilerimizin eğitimindeki yol haritalarından mezun olduktan sonraki ilk iş deneyimlerine kadar destekleyerek göstermektedir. Bugünkü ziyaretimize de daha önce Fakültemize gelememiş ve akademisyenlerimizle yüz yüze görüşme fırsatı bulamamış üyelerimizle geldik. 

Biz inanıyoruz ki bu ziyaretlerimizle oluşacak iletişim hem sektörümüzün geleceği adına hem de sosyal anlamda İlimize çok şey kazandıracaktır’’ dedi. DETGİS üyeleri ziyarette, Tekstil Bölümünden mezun olan ya da kendilerine staj için gelen öğrencilerle ilgili önemli noktaları, hocalarıyla değerlendirerek güncel sorunlara çözüm önerilerinde bulundular. Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünün en önemli sıkıntılarından biri olan tanıtım konusunun da ele alındığı ziyarette, kaliteli öğrencilerin Pamukkale Üniversitesi’nin tercihinden YÖK ün puanlama sistemine kadar olan bütün detaylar görüşüldü. 

Bölümün tercih oranını artırmada STK olarak neler yapılabileceği tartışılırken, Üyeler aynı zaman da yeni mezun mühendislerden de neler isteyeceklerini belirtti. Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin uzmanlaşmak istedikleri dallar ile ilgili sanayicinin görüşü alınarak, planlama, desen ve tasarım, konfeksiyon, satın alma ve planlama gibi konularında önemine vurgu yapıldı. 

Öğrencilerin gerçek bir staj programını en iyi şekilde değerlendirmeleri için yanlarında olduklarını belirten DETGİS Üyeleri, başarılı ve işi gerçekten öğrenmek isteyen genç zihinlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. Staj programlarının güçlendirilmesi ve ders seçimi gibi konularda sanayici ile birlikte hareket etme kararının alındığı ziyarette, öğrencilerin doğru yönlendirilmesi için ‘’Üniversite Sanayi Kardeşliği’’ toplantılarının aylık olarak yapılması planlanıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER