banner249

Belediyenin unutkanlığı ölüme davetiye çıkarıyor

Aydın Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında gösterilen ve seçim öncesi tamamlanarak hizmete açılan Aydın’ın ilk Battı-Çıktı projesi adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

Belediyenin unutkanlığı ölüme davetiye çıkarıyor
banner240

Projede yer almasına rağmen kaldırımları unutulduğu için tehlike saçan yoldan geçmek zorunda kalan bebek arabalı anneler ve özürlü vatandaşlar Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun böylesi bir işi nasıl teslim aldığını anlayamadıklarını ve yolda herhangi bir can kaybı yaşanmadan bu hatayı düzeltmesini istediler. 


Aydın Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı hemzemin geçidine yapılan ve 2 Eylül 2013 günü görkemli bir törenle açılışı yapılan Aydın’ın ilk battı-çıktısı, vatandaşları zor duruma düşürdü. Gerek yayalar gerekse sürücüler için büyük risk taşıyan battı-çıktının yapıldığı yerde özellikle yaylar deyim yerindeyse ‘kelle koltukta’ yürüyor. 

ÖZÜRLÜLER VE BEBEK ARABALI KADINLAR ÖLÜMLE BURUN BURUNA
Projede kaldırım unutulduğu için bebek arabaları ile araç trafiğinin aktığı yoldan gitmek zorunda kalan çocuklu kadınlar, kendisi de bir anne olan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kendilerini anlayabileceğini belirterek, “Aydın halkının milyonlarca lirası ile yapılan bu battı-çıktı projesi gerçekleşmeden önce Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu bizlere projenin fotoğraflarının yer aldığı broşürler gönderdi. 

Projede her iki tarafında kaldırım vardı ve gayet güzel gözüküyordu. Yol açıldığında şaka gibi bir olayla karşılaştık. Çünkü projedeki kaldırım unutulmuş veya biz kandırılmıştık. Yoldan geçmeyi korkuyoruz, ama çaresiz kullanıyoruz. Kendisi de bir anne olan Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun bu yanlışı düzeltmesini istiyoruz” diye konuştular. 

MAHALLE HALKI ÇARŞAMBA GÜNLERİ DİKEN ÜSTÜNDE
Bölgede yoğunluğun en fazla olduğu ve semt pazarının kurulduğu Çarşamba günleri çocuklarını Battı-Çıktının olduğu yerden okula göndermeyi bile korktuklarını belirten çevre sakinleri “Yetkililere sesleniyoruz. Önlem alınması için burada illa birinin ya da birkaç kişinin ölmesi mi lazım. Bu devirde kaldırımsız yol mu olur. Burada bir çocuğun burnu kanasa bunun hesabını kim verecek? Belediye araçları düşünmüş ama yayaları unutmuş. Belediye bu sorunu çözmezse eyle

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER