banner249

Ucuz eğitim pahalıya patlayabilir!

Denizli’de eğitim sektörünün öncü kurumları, vatandaşları özel okul yada kurslara kayıt yaparken verilecek eğitim içeriğine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Uzmanlar, ucuz eğitimin pahalıya patlayabileceği uyarısında bulundu.

Ucuz eğitim pahalıya patlayabilir!
banner240

LGS ve YKS sınavlarının tamamlanmasının ardından başlayan tercih süreçleri Denizli’de devam ediyor. LGS’de ilk yerleştirmeler açıklanırken üniversite öğrencileri için ise tercih dönemi resmen başladı. Bununla beraber eğitim öğretimde aynı zamanda kurs ve özel okullara yönelik erken kayıtlar da startını vermiş oldu. Ancak yıllarını eğitime adamış sektörün öncü kuruluşları bir konuda öğrenci ve velileri uyarmadan geçemiyor.

DOĞRU SORULAR SORULMALI!

Uzmanlar, kurslara ve özel okullara kayıt yaptırırken velilerin fiyattan daha çok söz konusu kurumların verdiği eğitim içeriğine bakması gerektiğine işaret ediyor. Birçok eğitim kurumunun deneme sınavları gerçekleştirdiğine dikkat çeken uzmanlar, bazı kurumların yılda 80 deneme sınavı gerçekleştirirken bazı kurumların da 35 yada 40 deneme sınavı gerçekleştirdiğine dikkat çekiyor.

UCUZ TEST UCUZ DENEME

Sektörün öncü kuruluşları, deneme sınavlarındaki soru kalitelerinin yeni nesil soru tarzına uygun olması gerektiğine işaret ediyor. Ancak birçok kurumda ucuza testler ile deneme sınavı yapıldığı ve bu testlerin yeni nesil soru barındırmadığı ifade ediliyor. Bazı kurumların bir deneme testini yaklaşık 40 TL’ye mal ederken bazı kurumların da 5 TL’ye mal ettiğine dikkat çekiliyor. Aradaki farkın kendini güncellememiş deneme testlerinin yeni nesil sorulardan uzak olmasından kaynaklandığı ileri sürülüyor.

BİLGİNİN MR’I ÇEKLİYOR!

Yine eğitim kurumlarında tecrübeli öğretmen kadrolarının önemine dikkat çeken uzmanlar 20 yıllık öğretmen tecrübesiyle birkaç yıllık öğretmen tecrübesinin farklı olduğunun altını çizdiler. Ayrıca bazı dönemlerde birleştirilmiş karnelerle konu analizleri yapılarak öğrencinin bilgisiyle adeta MR’ı çekilirken bazı eğitim kurumlarında bununla ilgili hiçbir hizmet verilmiyor.

UZMANLAR UYARIYOR!

Uzmanlar, eğitim öğretimde kayıt yaptırırken ucuza kayıt yaptıran kurumların verdikleri eğitim içeriğine dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, bu sürecin çocuklarda pahalıya sebep olabileceği uyarısında bulunuyor.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER