banner249

Denizli’de 15 Temmuz Gazileri'ne 'Devlet Övünç Madalyası' verildi

Denizli'de 15 Temmuz Demokrasi Gazisi 2 özel harekat polise 'Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası' verildi. 

Denizli’de 15 Temmuz Gazileri'ne 'Devlet Övünç Madalyası' verildi
banner240

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyaları, 15 Temmuz Demokrasi Gazisi 2 gaziye düzenlenen törenle Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından verildi. Valilik Makamında gerçekleşen törene Vali Karahan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Süleyman Erdoğan ile Devlet Övünç Madalyası alan gazi polisler Osman Özçiftçi ve Alp Tekin Esirgün katıldı.

Gerçekleştirilen törende konulan Vali Karahan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehitlerimize ve gazilerimize vatanımıza yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Canlarıyla kanlarıyla hizmet eden vatan evlatlarına en yüksek düzeyde takdir etmek ve onların hatıralarını ebediyete kadar yaşatmak adına Devlet Övünç Madalyasını takdim etmek için sizlerin de katılımıyla bu programı gerçekleştiriyoruz. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, geride kalan aile ve yakınlarına da Allah sabırlar versin. Siz gazilerimize de uzun ömürler nasip etsin. Hepinizden Allah razı olsun" diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi Gazisi olan Alp Tekin Esirgün'ün Denizli Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yaptığı ve geçici görevle gittiği Ankara’da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Binasına yapılan hain saldırı sonucu bacak, omuz ve kulağından yaralandığı, Osman Özçiftci'nin de yine aynı yerde yapılan hain saldırı sonucu akciğerlerinden yaralanarak gazi olan Osman Özçiftci'nin gazi oldukları öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER