banner249

Çocuklarımız bizlerin geleceği

Denizli’de, Vali, Büyükşehir, Belediye Başkanı ile Denizli Ticaret Odası başkanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Çocuklarımız bizlerin geleceği
banner240

Denizli’de, protokol üyeleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle birer mesaj yayımladı.

Bu bayramın çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıdığını belirten Vali Ahmet Altıparmak, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Milletin iradesini ve ulusal egemenliği temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97.yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye olarak inanıyoruz ki, dünyanın neresinde olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olan dünya çocuklarının bu gün vesilesiyle bir araya gelmeleri, çocukça bir masumiyetle birbirleriyle kucaklaşmaları yarınlarımız ve dünya barışı adına çok anlamlıdır. Denizli Valiliği olarak biz üzerimize düşen görevleri yapmaya devam edeceği” diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ,“Barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden Atatürk'ün çocuklarımıza büyük bir armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, barış içerisinde yaşanan bir dünyanın kurulmasına katkıda bulunmaktadır. Bu önemli günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını en samimi duygularımla kutluyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin geleceğine sahip çıkacak çocukların ulusal egemenlik bilinci ile geleceğe yürüyeceğine inancının tam olduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Başkan Zolan, “Dünya üzerinde hiçbir ülke yoktur ki bağımsızlık mücadelesinin başlangıç tarihini çocuklara bayram olarak hediye etsin. Ulusal egemenliğimizin ateşinin yakıldığı tarih olan 23 Nisan 1920 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bir ulusun yükselişidir. O gün nasıl 7 düvele karşı bir bağımsızlık mücadelesi verdiysek bugün de yine aynı mücadeleyi bütün dünyaya karşı veriyoruz. İnanıyorum ki sizler de, kendinize sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirecek, tarihimizden aldığınız özgüvenle büyük başarılara imza atacaksınız. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, minnet ve şükranla anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten tebrik ediyorum” dedi.


Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan “Bundan 97 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuş, geleceğimize ışık tutan tüm Dünya çocukları için 23 Nisan tarihini de 1924’te bayram ilan edilmiştir. Bu bayram, tüm Dünya çocuklarının barış ve kardeşlik duygularını artırıp farklı kültürlerin kaynaşmasını sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ve TBMM'nin açılışının 97. yılını yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER