banner249

PAÜ’lü öğrenciden organik krem

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencisi Hacer Yaman, içinde kimyasal maddelerin olmadığı tamamen doğal maddelerden oluşan organik krem hazırladı.

PAÜ’lü öğrenciden organik krem
banner240

Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan 8.Bilimsel Proje Şenliği'nde üniversite öğrencileri geliştirdikleri sistemleri tanıttı. Teknokent binasında gerçekleşen şenlikte öğrencilerin geliştirdiği yeni sistem ve buldukları yeni ürünler beğenildi. PAÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Hacer Yaman, kremlere olan merakının ardından hocalarının da yardımıyla bir krem hazırladı. İçinde kimyasal madde olmayan krem için kekik ve zeytinyağı özünü kullanan öğrencinin yaptığı krem beğenildi. 


Kokusuyla da dikkat çeken kremin sürülen bölgede çabuk yayıldığı ve kırışıklıkları doğal yapısıyla önlediği belirtildi. Hazırladığı organik kremle ilgili bilgi veren Hacer Yaman, şöyle konuştu: "Ben kremleri çok seviyorum. Bu konuda yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Hocalarımın yanına bir fikirle gittim. Onlar da bana yardımcı oldu. Bu kremin içinde kekik ve zeytinyağı özü var. 

Kekiğin içinden bazı yağları çıkarttık ve bu kremi ürettik. Kremin içinde kekik olduğu için ciltteki kırışıklıkları geciktiriyor. Hücreler yenileniyor. Cilde tazelik ve ışıltı veriyor. Kremin emilimi de çok kolay olduğu için ciltte yağlı bir tabaka bırakmıyor. Bu kremi diğerlerinden ayıran özelliği, içerik malzemelerini biz kendimiz ürettik."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER