banner249

İhbarı yap ikramiyeyi kap!

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, kaçakçılık kanununda yapılan son değişiklik ile cezaların artırılarak yeniden belirlendiğini söyledi.

İhbarı yap ikramiyeyi kap!
banner240

Düzenleme ile eskiden 2 yıl olan hapis cezası alt sınırının 3 yıla çıkarıldığını ve kaçakçılık suçlarına hapis cezasının uygulanmasının önünün açıldığını belirten Bağcı, şöyle devam etti: "Hapis cezalarının artırılmasının hemen ardından ise ihbar yolu ile yakalamalara ikramiye verilmesine ilişkin bir kanun değişikliği daha gerçekleşti. Düzenlemeye göre bir konteynır sigara yakalamasında (yaklaşık 750 bin paket) muhbire yaklaşık olarak 290 bin lira ödeme yapılabilecek. 


Ücretsiz ALO 136 ihbar hattı vatandaşa hizmet etmeye devam edecek. Esnafı iş, devleti vergi geliri kaybına uğratan ve sağlık politikalarına da ciddi zarar veren kaçak sigara ile mücadelede esnafımızı umutlandıran önemli adımlar atıldı. Cezaların caydırıcılığının artırılması, suçluların elini kolunu sallaya sallaya sokaklarda dolaşmasını engelleyecek." Bağcı, alınan yeni önlemlerin esnaf açısından oldukça memnuniyet verici olmakla birlikte, çabaların kesintisiz sürdürülmesinin de son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER