banner249

İlk kurbanlık satıldı!

Manisa Canlı Hayvan Borsası’nda kurban satışları başladı. Bugün itibariyle açılan Canlı Hayvan Borsasında ilk kurban satışları sıkı pazarlıklar sonucu gerçekleştirildi.

İlk kurbanlık satıldı!
banner240

Kurban bayramına sayılı günler kala yurdun çeşitli bölgelerinden kurbanlıklarını satmak için Manisa’ya gelen hayvan üreticileri, Canlı Hayvan Borsasındaki padokları doldurmaya başladı. TIR'la gelen üreticiler, Manisalı vatandaşlar için göz bebeği gibi baktıkları kurbanlıklarını sergiledi. Hayvan borsasında satışların başlamasının ilk günü olmasına rağmen vatandaşların gösterdiği ilgi üreticileri sevindirdi. 


İlk günün ilk kurban satışında Muş’tan gelen Ali Can İstekli isimli üretici, 900 kilo ağırlığındaki danayı Hikmet Tekin Alp’e sattı. Alıcı Hikmet Tekin Alp, sıkı pazarlık sonunda 10 bin TL’den satışa sunulan danayı 9 bin 500 TL’ye Ali Can İstekli’den aldı. Satış esnasında alıcı ve üreticinin uzun süre el sıkışarak pazarlık yapması dikkat çekti. Hikmet Tekin Alp 200 TL kapora vererek dananın sahibi oldu. Pazarın en güzel hayvanını satın aldığı için mutlu olduğunu kaydeden Alp, danaya 5 kişi hissedar olduklarını anlattı. 

Üretici Ali Can İstekli de 10 yıldır Manisa’ya hayvan satmak için geldiğini belirterek şöyle konuştu: “Manisa pazarı oldukça güzel. Burada bizim için her şey düşünülmüş. Lavabolar duş yerlerimiz her şeyimiz var. 25 büyükbaş kurbanlık hayvan getirdim şimdiden 2 tanesini sattım. Önümüzdeki günlerde daha da hareketli olacaktır. Burada sabit müşterimiz var. Hayvanlarımız 850-900 kilo ağırlıklarında fiyatları da 8 binden 10 bine kadar değişiyor” 

Bir başka hayvan üreticisi Yılmaz Karakaş ise kurban alacak vatandaşların alacakları hayvanlarda özellikle görünen bir kusurun olmamasına ve derisinin parlak olmasına dikkat etmelerini istedi. Ağrı’dan küçükbaş hayvan getiren Harın Şişe isimli üretici ise kırmızı koyunların özellikle etinin lezzeti ile ayrı bir müşterisi olduğunu anlatarak şunları söyledi: “Ben kendimi bildim bileli bu işi yapıyorum. Yaklaşık bir haftadır Manisa’dayım. 

Hayvanlarımız bugün geldi. 4 senedir sürekli Manisa pazarına geliyorum. 110 kırmızı koyun getirdim. Bu koyunlar Ağrı’nın yaylalarında doğal olarak beslendi. Bu koyunların beyaz koyunlardan en büyük farkı etinin lezzetidir. Kırmızı koyunun eti pişerken, beyaz koyun gibi suyunu bırakmaz buda lezzetine lezzet katar. Bunu özellikle köylüler bilir ve sürekli kırmızı koyun alırlar. Koyunlarımızın fiyatları ise 450 TL'den başlıyor 700 TL’ye kadar çıkıyor.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER