banner249

Yaşlı kadının burnunda bakın ne çıktı!

Manisa’da burun kanaması şikayetiyle doktora giden 75 yaşındaki kadının burnunda büyük çaplı sülük olduğu tespit edildi.

Yaşlı kadının burnunda bakın ne çıktı!
banner240

Manisa’nın Salihli ilçesinde burun kanaması şikayetiyle özel bir hastaneye tedavi için giden 75 yaşındaki kadının burnunda 6,5 santimlik sülük olduğu ortaya çıktı. Son zamanlarda burnundaki kanamayı bir türlü durduramayan yaşlı teyze özel bir hastanenin Kulak Burun Boğaz (KBB) Kliniğinde tedavi için başvurdu. Muayene sonucunda burnunda, ne zaman yapıştığı anlaşılamayan 6,5 santimetre uzunluğunda sülük tespit edilen hasta daha sonra ameliyata kaldırıldı. Ameliyatla yaşlı teyzenin burnundaki 6 buçuk santimlik sülük anestezi eşliğinde endoskopla girilerek çıkartıldı. Ameliyat sonrası eski sağlığına kavuşan kadın taburcu edildi.
Ameliyatı yapan KBB Uzmanı Operatör Doktor Kasım Özcan, genelde sülük yapışma vakalarının tatlı sulardan, derelerden ve yalaklardan su içen hayvanların ağızlarında görüldüğünü ifade ederek, sülüklerin durdurulamayan kanamalara neden olduğunu kaydetti. Özcan, ayrıca dere, göl ya da göletlerden direkt olarak su içilmemesi gerektiğini uyarısında da bulundu.
İLK DEFA BÖYLE BİR VAKAYLA KARŞILAŞIYORUZ
İlk defa insan burnunda bir sülük vakasıyla karşılaştığını belirten Özcan, şöyle devam etti:  “Hastamız bir haftadır devam eden burun kanaması şikayetiyle polikliniğimize başvurdu. Zaman zaman burun ön kısmından ve genzinden kanama oluyormuş. Yapılan endoskopik muayene sonucunda burun sağ yanında arkada tutunmuş sülüğü fark ettik ve başarılı bir ameliyatla çıkardık. Sülük ciltten biraz zor ayrıştırılan bir canlı. Kulak veya burundan kontrolsüz giriş yerlerinden uyku esnasında, havuzda, denizde veya tatlı sularda türlü böcek ve yabancı cisimler girebiliyor. Kulakta zaman zaman böcekleri görebiliyoruz ancak ilk defa burun içerisinde yapışık sülük vakasıyla karşılaştık. Burun kanaması şikayetiyle gelen hastamızı tedavi edince karşılaştığımız bu vaka ile bizler de çok şaşırdık.”
 
 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 12:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER